Διαφημίσεις - Top Left

Διαφημίσεις - Top Right

Monday, January 21, 2019

Τελευταία νέα

    • Συνταγές
    • Αρχική δημοσίευση
      10/18/2017 5:38:04 PM
    • Τελευταία ενημέρωση
      10/18/2017 5:38:54 PM
    • Διαβάστηκε 864 φορές
    Υλικά

    1 πακέτο φρυγανιές

    Για την κρέμα

    Loading…

    1 κλωναράκι βανίλιας
    100 γρ. κορν φλάουρ
    100 γρ. ζάχαρη
    1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
    2 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών
    40 γρ. βούτυρο αγελάδος
    Για το σιρόπι
    200 γρ. νερό
    200 γρ. ζάχαρη
    1 ξυλάκι κανέλα

    Για τη διακόσμηση

    500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% – 36% λιπαρά, παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί


    κανέλα σε σκόνη

    1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα στο φούρνο, στους 160° C για 15 λεπτά, και ψιλοτριμμένα

    Μερίδες 12

    Προετοιμασία 20΄ – 25 Αναμονή 3 ώρες και 30΄

    Διαδικασία Κρέμα: Σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι. Με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το εσωτερικό του για να πάρουμε τα μικρά μαύρα αρωματικά σποράκια. Σε ένα μπολ ενώνουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι από το γάλα, τα σποράκια της βανίλιας και τους κρόκους, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.

    Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τότε, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να κρυώσει η κρέμα.

    Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για 3 – 4 λεπτά.

    Συναρμολόγηση: Καλύπτουμε τον πυθμένα ενός μεγάλου πυρέξ με μία στρώση φρυγανιές και τις μουσκεύουμε με το μισό σιρόπι. Καλύπτουμε με άλλη μία στρώση φρυγανιές και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα, την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει η κρέμα. Βγάζουμε το γλυκό και από πάνω στρώνουμε τη σαντιγί. Εναλλακτικά, σχηματίζουμε ροζέτες από σαντιγί, χρησιμοποιώντας κορνέ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει, πριν σερβίρουμε.

    Πηγή: fumara.gr


    0 σχόλια
    Το όνομα και το σχόλιό σας θα δημοσιευθούν εφόσον ελεγχθούν από την συντακιτκή ομάδα.
    Τα σχόλια θα πρέπει να τηρούν τους όρους και τις προύποθέσεις της ιστοσείδας

    Άρθρα και σχόλια του Γιάννη Ιωαννίδη

    Περισσότερα άρθρα

    Δημοσκόπηση

    Είστε ικανοποιημένοι από το έργο της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2018;

    Εξώφυλλο Εφημερίδας

    648

    PAPARAZZI

    • ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ PAPARAZZI (19/1/19)

      ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ PAPARAZZI (19/1/19)

    Quiz

    Ποια δυνατή μεταγγραφή (με αλλαγή στρατοπέδου) ετοιμάζεται για τις Περιφερειακές εκλoγές στην Κω;

    10 σχόλια
    • Εκλογες: Προχθές (10:47) Εσενα πρεπει να σε καιει η παρουσια του Καμπανη στα πολιτικα πραγματα της περιοχης. Τι να κανουμε. Μαζευει ψηφους. Απάντησέ του
    • Ασφενδιανος: 1/18/2019 11:03:00 PM Τον Καμπάνη τον ψηφίζουμε γιατί τον εκτιμάμε και όχι για την κομματική του ταυτοτητα....όσο για τα κορόιδα που λες πρόσεξε μην είναι οι ίδιοι οι συγγενείς σου...χαχαχαχα Απάντησέ του
    Σχολίασέ το

    Γρήγορη αναζήτηση

    Διαφημίσεις - Right

    Widget Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Πρόγραμμα Τηλεόρασης

    Διαφημίσεις - Right 2

    ΑΓΓΕΛΙΕΣ

    Δείτε όλες τις αγγελίες
    στην έντυπη έκδοση

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

      Υπηρεσίες

      zwdia