Διαφημίσεις - Top Left

Διαφημίσεις - Top Right

Saturday, October 20, 2018

Τελευταία νέα

    • Συνταγές
    • Αρχική δημοσίευση
      11/15/2017 2:21:53 PM
    • Τελευταία ενημέρωση
      11/15/2017 2:23:09 PM
    • Διαβάστηκε 751 φορές
    Ένα πραγματικά λαχταριστό γλυκό: Αφράτη μπανανόπιτα με κομμάτια σοκολάτας και έξτρα σιρόπι. Μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή!

    Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Για τη μπανανόπιτα θα χρειαστείτε

    250 γρ. ‏βούτυρο
    3/4 φλιτζ. ‏μαύρη ζάχαρη
    4 ‏αυγά
    1 κ.γ. ‏βανίλια υγρή ή κάψουλα βανίλιας
    4 κ.σ. ‏γάλα
    3 ‏μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες
    1 κ.γ. ‏σόδα μαγειρικής
    1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
    2 φλιτζ. ‏αλεύρι ολικής άλεσης
    1 κ.σ. ‏λιναρόσπορο (αλεσμένο)
    1 κ.σ. ‏παπαρουνόσπορο
    1 1/2 φλιτζ. ‏σταγόνες ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
    Για το σιρόπι σοκολάτας θα χρειαστείτε
    1/2 φλιτζ. ‏κακάο
    3/4 φλιτζ. ‏μαύρη ζάχαρη
    1 φλιτζ. ‏ζεστό νερό
    1-2 πρέζες ‏αλάτι
    50 γρ. ‏βούτυρο λάιτ, λιωμένο

    Εκτέλεση

    Για τη μπανανόπιτα με σοκολάτα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Οι μπανάνες πρέπει να είναι πολύ ώριμες για να πολτοποιηθούν σωστά και μετρίου μεγέθους, όχι τεράστιες αλλιώς το μείγμα θα γίνει αραιό.

    Βάζετε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα το μπέικινκ και ανακατεύετε. Λιώνετε τις ώριμες μπανάνες στο μίξερ με το γάλα.

    Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ χειρός, να λιώσει η ζάχαρη.



    Ένα ένα προσθέτετε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτετε τον πουρέ μπανάνας ανακατεύοντας καλά καθώς και τους σπόρους.

    Ρίχνετε τα στερεά υλικά, αλεύρι, σόδα και μπέικινκ και απαλά ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά. Ρίχνετε την μισή σοκολάτα στο μείγμα.

    Βουτυρώνετε φόρμα δαχτυλίδι 22 ή 24 εκ. Αδειάζετε το μείγμα και πασπαλίζετε την υπόλοιπη σοκολάτα στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο χαμηλό φούρνο στους 150-160 ºC στον αέρα στην μεσαία σχάρα, για περίπου 55′, μέχρι να βγαίνει καθαρή από ζύμη ή λάμα ενός μαχαιριού από την καρδιά του γλυκού.

    Αφήνετε να γίνει χλιαρό προς κρύο το γλυκό. Το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι σοκολάτας τρυπώντας το γλυκό στην επιφάνεια με σουβλί για ποτίσει με το σιρόπι.

    Αν ψήσετε σε αντιστάσεις, πάνω και κάτω, στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα και 10′ στους 170ºC.

    Για το σιρόπι σοκολάτας

    Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σοκολάτας σε κατσαρόλα μικρή και βράζετε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να πυκνώσει και να γίνει σαν σιρόπι (περίπου 5′ από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός).

    Tips: Εναλλακτικά γεμίζουμε την μπανανόπιτα με μια στρώση πραλίνα και κομμάτια μπανάνας. Ρίξτε το μισό μίγμα στο ταψί, βάλτε την γέμιση φέτες μπανάνα και πραλίνα και καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα.

    http://www.athensmagazine.gr/article/geysi-syntages/311003-ftiakste-mia-yperoxh-kai-laxtaristh-mpananopita-me-kommatia-sokolatas-kai-siropi
    0 σχόλια
    Το όνομα και το σχόλιό σας θα δημοσιευθούν εφόσον ελεγχθούν από την συντακιτκή ομάδα.
    Τα σχόλια θα πρέπει να τηρούν τους όρους και τις προύποθέσεις της ιστοσείδας

    Άρθρα και σχόλια του Γιάννη Ιωαννίδη

    Περισσότερα άρθρα

    Δημοσκόπηση

    Συμφωνείτε με την παραχώρηση σε ιδιώτη, της έκτασης των 70 στρ. στον Ναυτικό Όμιλο Κω

    Εξώφυλλο Εφημερίδας

    635

    PAPARAZZI

    • ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ PAPARAZZI (17/10/18)

      ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ PAPARAZZI (17/10/18)

    Γρήγορη αναζήτηση

    Διαφημίσεις - Right

    Widget Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Πρόγραμμα Τηλεόρασης

    Διαφημίσεις - Right 2

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

      Υπηρεσίες

      zwdia