Διαφημίσεις - Top Left

Διαφημίσεις - Top Right

Tuesday, August 21, 2018

Τελευταία νέα

    • Συνταγές
    • Αρχική δημοσίευση
      1/18/2018 1:30:57 PM
    • Τελευταία ενημέρωση
      1/18/2018 1:32:01 PM
    • Διαβάστηκε 486 φορές
    Υλικά συνταγής(για 16 μερίδες):

    Για τη λεμονόπιτα:
    450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 κ.σ. μπέικινκ πάουντερ
    250 γρ. . βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    400 γρ. ζάχαρη
    6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
    2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα )
    300 γρ. γιαούρτι 4% λιπαρά
    2 πρέζες αλάτι
    λίγη άχνη για το σερβίρισμα
    Για το σιρόπι:
    550 γρ. ζάχαρη
    400 γρ. νερό
    ξύσμα και χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
    Για 2 βάζα των 250 ml κρέμα λεμονιού
    2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
    3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα και 200 ml χυμό)
    1-1/3 φλ. ζάχαρη
    1 μπαστουνάκι (125 γρ.) βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
    1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
    Για τη φύλαξη:
    2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
    2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένα στις διαστάσεις των καπακιών

    Για τη λεμονόπιτα:
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινκ. Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα στο μίξερ να αφρατέψει. Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5′ να γίνουν κρέμα.
    Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά να απορροφούνται από το μίγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και δυο κουταλιές από το συνολικό αλεύρι. Προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
    Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε στρογγυλό ταψί 30-32 εκ. Αδειάζουμε το μίγμα, στρώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού .Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.
    Ετοιμάζουμε το σιρόπι και βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Δεν ανακατεύουμε αφού ξεκινήσει ο βρασμός. Βράζουμε για 5′.
    Με ένα ξύλο για σουβλάκια τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια μέχρι κάτω την κρύα πίτα. Λίγο λίγο περιχύνουμε με το σιρόπι μέχρι να το πιει όλο. Αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει καλά τυλίγουμε όλο το ταψί με μεμβράνη και το αναποδογυρίζουμε στον πάγκο της κουζίνας. Αφήνουμε έτσι για 1 ώρα ώστε το σιρόπι να ποτίσει καλά την πίτα σε όλα τα σημεία.
    Ιδανικά βάζουμε την πίτα για μερικές ώρες να παγώσει στο ψυγείο. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την τέλεια κρέμα λεμόνι. Την σερβίρουμε κρύα με λίγη άχνη.
    Για την κρέμα λεμόνι:
    Πλένουμε τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε καλά. Παίρνουμε το ξύσμα. Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε τόσο το ξύσμα όσο και το χυμό τους.
    Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε τα αβγά και τα χτυπάμε να διαλυθούν με σύρμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Για την σωστή συντήρηση της κρέμας:
    Γεμίζουμε τα ζεστά αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω. Καλύπτουμε με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με τα καπάκια τα καυτά βάζα. Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1½ μήνα.
    Τρόποι σερβιρίσματος: Αλείφουμε την κρέμα σε ψωμί, γεμίζουμε κέικ ή τούρτες, γαρνίρουμε τάρτες κ.λπ.

    Πηγή: argiro.gr
    0 σχόλια
    Το όνομα και το σχόλιό σας θα δημοσιευθούν εφόσον ελεγχθούν από την συντακιτκή ομάδα.
    Τα σχόλια θα πρέπει να τηρούν τους όρους και τις προύποθέσεις της ιστοσείδας

    Δημοσκόπηση

    Η έλλειψη ποιας από τις παρακάτω τουριστικές αγορές, πιστεύεται ότι έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο πλήγμα στην τοπική οικονομία;

    Εξώφυλλο Εφημερίδας

    2533

    PAPARAZZI

    • ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ PAPARAZZI (18/8/18)

      ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ PAPARAZZI (18/8/18)

    Γρήγορη αναζήτηση

    Διαφημίσεις - Right

    Widget Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Πρόγραμμα Τηλεόρασης

    Διαφημίσεις - Right 2

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

      Υπηρεσίες

      zwdia