Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

18/09/2020
773 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Οι μαθητές των Λυκείων μας, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα είναι πια φοιτητές, μιλούν στο «ΒτΚ» για την «δοκιμασία» των Πανελληνίων Εξετάσεων, τα μυστικά της επιτυχίας τους αλλά και τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά τους.


ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΝΟΜΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ): ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ


Ο Αλέξανδρος, μαθητής του Λυκείου Αμτιμάχειας, συγκέντρωσε 17.700 μόρι ακαι πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Νομικής της Κομοτηνής. Όπως μας λέει, πιστεύει ότι μπορούσε να γράψει και καλύτερα, ωστόσο είναι ικανοποιημένος από την επιτυχία του αυτή, καθώς η Νομική ήταν η πρώτη του επιλογή. Εδώ και αρκετά χρόνια ήθελε να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο, παρά το γεγονός ότι πλέον οι δικηγόροι δεν βρίσκουν εύκολα δουλειά. «Είναι κάτι που μου αρέσει – είπε- και με ενθουσιάζει και ελπίζω ότι εάν μπορέσω και βρω απασχόληση στο συγκεκριμένο αντικείμενο, τότε δεν θα το βλέπω μόνο ως δουλειά, γιατί θα μου αρέσει».

Τα φετινά θέματα, θεωρεί ότι ήταν εύκολα αλλά με παγίδες και ότι εάν κάποιος τις καταλάβαινε εγκαίρως, τότε θα μπορούσε να γράψει αρκετά καλά.

Πήγαινε φροντιστήριο και τον βοήθησε αρκετά, καθώς τον έμαθε να διαβάζει με πρόγραμμα και οργάνωση, στοιχεία που θεωρεί πολύ σημαντικά για να γράψει κάποιος καλά στις εξετάσεις.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να δίνουν βάση οι υποψήφιοι, είναι να μην αφήνουν κενά κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αλλά να είναι αρκετά προετοιμασμένοι έτσι ώστε στο τέλος να χρειάζεται να κάνουν μόνο μία καλή επανάληψη.


MAΡΙΑ – ΝΙΚΗ ΧΑΤΖΑΝΤΩΝΗ (ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΠΑΤΡΑΣ): Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ


Η Μαρία – Νίκη, μαθήτρια του 1ου Λυκείου, συγκέντρωσε 16.375 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή της στο Τμήμα Βιολογίας Πάτρας.

Δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από την επιτυχία της, αφού ήταν η πρώτη της επιλογή. Επέλεξε το συγκεκριμένο τμήμα, καθώς το ήθελε από την αρχή και είχε αποφασίσει ότι ήθελε να περάσει σε αυτό και πράγματι το κατάφερε, μετά βέβαια από αρκετή προσπάθεια.

Τα φετινά θέματα, μας λέει ότι ήταν απαιτητικά ως προς τον χρόνο που είχαν στην διάθεσή τους για να γράψουν, με το μάθημα της Έκθεσης να την δυσκολεύει περισσότερο.

Είναι δύσκολο – λέει- να γράψει κάποιος καλά χωρίς την βοήθεια του φροντιστηρίου, το οποίο σε βοηθάει αρκετά.

Στον ελεύθερό της χρόνο συνήθιζε να ξεκουράζεται, ενώ τονίζει ότι δεν υπάρχουν μυστικά για να γράψει κάποιος καλά στις εξετάσεις, καθώς ο ένας μαθητής διαφέρει από τον άλλο, ωστόσο χρειάζεται σίγουρα συγκέντρωση και συστηματικό διάβασμα.


ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΡΟΝΤΑ (ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ): ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ…


Η Ειρήνη, μαθήτρια του 2ου Λυκείου, συγκέντρωσε 19.030 μόρια μαζί με το μάθημα σχεδίου και πέτυχε την εισαγωγή της στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Πάτρας (στην 9η θέση). Δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη, καθώς ήταν η πρώτη της επιλογή, τόσο όσον αφορά την Πόλη (γιατί σπουδάζει ο αδερφός της εκεί) αλλά και όσον αφορά το Τμήμα, γιατί όπως λέει της άρεσε εδώ και πολλά χρόνια και είχε αποφασίσει να περάσει σε αυτό.

Τα φετινά θέματα, θεωρεί ότι ήταν μέτριας δυσκολίας και απαιτητικά όσον αφορά τον χρόνο που είχαν στην διάθεσή τους, με το μάθημα της Χημείας, να είναι αυτό που την δυσκόλεψε περισσότερο.

Διάβαζε περίπου 3 ώρες την ημέρα (χωρίς τα φροντιστήρια) και στον ελεύθερό της χρόνο προτιμούσε να ξεκουράζεται. Πιστεύει ότι είναι αρκετά δύσκολο να γράψει κάποιος καλά στις εξετάσεις, χωρίς την βοήθεια του φροντιστηρίου, ενώ συστήνει στους νέους υποψήφιους, να έχουν υπομονή και επιμονή και να αγχώνονται όσο μπορούν λιγότερο.


ΕΥΔΟΞΙΑ ΧΩΡΑΦΙΟΥ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΑΝΤΕΙΟ): ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ



Η Ευδοξία, μαθήτρια του Λυκείου Ζηπαρίου, συγκέντρωσε 13.975 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή της στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Δηλώνει ικανοποιημένη, γιατί το συγκεκριμένο τμήμα ήταν μέσα στις 3 πρώτες της επιλογές και το επέλεξε γιατί θέλει να βοηθάει τους ανθρώπους και να προσφέρει τις υπηρεσίες, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο, όπου έχουν αυξηθεί τα προβλήματα. Τα φετινά θέματα,, θεωρεί ότι σε γενικές γραμμές ήταν εύκολα, με το μάθημα της Έκθεσης να την δυσκολεύει περισσότερο. 

Πιστεύει ότι λόγω του εκπαιδευτικού συστήματος, είναι αρκετά δύσκολο να γράψει κάποιος αρκετά καλά χωρίς την βοήθεια του φροντιστηρίου. Διάβαζε 2-3 ώρες την ημέρα, όμως όσο πλησίαζαν οι εξετάσεις, οι ώρες αυξάνονταν και στον ελεύθερό της χρόνο, προτιμούσε να ξεκουράζεται για να καθαρίζει το μυαλό της.

Ως μυστικά της επιτυχίας, θεωρεί την συγκέντρωση, αλλά και το να ακούν οι μαθητές τους καθηγητές τους, τόσο του σχολείου όσο και του φροντιστηρίου, γιατί έχουν μεγαλύτερη πείρα και ξέρουν καλύτερα το τι πρέπει να κάνει ένας μαθητής για να πετύχει.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ