Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…

12/08/2020
430 Εμφανίσεις
1 Σχόλια


Μπορεί οι τελευταίες αποφάσεις που πήρε η Κυβέρνηση (να κλείνουν τα μαγαζιά στις 12) αρχικά να μας προκάλεσαν γέλια (λες και ο ιός κολλάει μετά τις 12 ενώ πριν όχι), ωστόσο τελικά οι αποφάσεις αυτές, θα μας οδηγήσουν σε κλάματα.

Και λέω κλάματα, γιατί ήδη επιχειρηματίες αναγκάζονται να κλείσουν οριστικά τις επιχειρήσεις τους ή αυτοί που περίμεναν τον Αύγουστο για να μπουν κάποια χρήματα στο ταμείο, βλέπουν ότι και αυτό τον μήνα θα είναι (οικονομικά) «μέσα».

Με ποιο κριτήριο έγινε αλήθεια η επιλογή των περιοχών που θα κλείνουν τα καταστήματα;

Ορισμένες περιοχές, είχαν αρκετά κρούσματα και είναι λογικό, ως ένα σημείο, να επιβληθούν εκεί μέτρα. Η Κως, λογικά επιλέχθηκε λόγω των τουριστών που έχει εκτός και αν ισχύει κάτι άλλο π.χ. αυξημένα κρούσματα και δεν μας το λέει κανείς.

Με πολύ ευχαρίστηση θα το δεχόμουν αυτό, εάν έβλεπα ότι μέσα στις περιοχές που έκλεισαν είναι και η Αθήνα, όπου έχει αρκετούς τουρίστες, ενώ έχει και τα περισσότερα κρούσματα. Αρα αυτό το κριτήριο (του τουρισμού) δεν ευσταθεί.

Πάμε τώρα στην ουσία του πράγματος.

Η Κυβέρνηση παρακάλεσε από την αρχή της σεζόν τους επιχειρηματίες να ανοίξουν τις επιχειρήσεις, ώστε να υπάρχει εργασία για αρκετούς συμπολίτες μας, αφού το μεγαλύτερο κομμάτι των εργαζομένων απασχολείται στον τουρισμό.

Παράλληλα όμως, τους απαίτησε να πάρουν αυστηρά και κοστοβόρα μέτρα για την λειτουργία των καταστημάτων τους. Οι περισσότεροι το έκαναν και με μεγάλο ρίσκο, άνοιξαν τις επιχειρήσεις και πήραν το προσωπικό. Τώρα, με τι μούτρα τους ζητάει να κλείσουν ουσιαστικά τις επιχειρήσεις τους; Γιατί για κλείσιμο μιλάμε. Σε τουριστικές περιοχές, όλοι γνωρίζουν ότι ακόμα και τα εστιατόρια και οι καφετέριες δουλεύουν μετά τα μεσάνυχτα. Να μην μιλήσουμε για τα μπαρ όπου μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή.

Επειδή η Κυβέρνηση και οι Αρχές είναι ανίκανες να ελέγξουν τους επιχειρηματίες που παρανομούν, η Κυβέρνηση πήρε οριζόντια μέτρα, βάζοντας ταφόπλακα και στους υπόλοιπους επιχειρηματίες, οι οποίοι τηρούσαν κανονικά τα μέτρα.

Και δεν είναι μόνο η πρώτη φορά που η σημερινή Κυβέρνηση κάνει κωλοτούμπα.

Όλοι θυμόμαστε ότι πριν ανοίξει η σεζόν, η Κυβέρνηση έλεγε ότι οι τουρίστες θα έρχονται μόνο με αρνητικό τεστ. Σε δύο μέρες το έκανε «γαργάρα» αφού την απείλησαν οι tour operators ότι εάν ισχύσει αυτ,ό δεν θα φέρουν τουρίστες. Το ίδιο έγινε και με τα αεροπλάνα, όπου αρχικά υπήρχε η πρόβλεψη για το 50% των επιβατών στο αεροσκάφος, όμως μέσα σε λίγες μέρες οδηγηθήκαμε στο 100%. Το ίδιο και με τους εφοπλιστές, αφού ενώ την μία μέρα ο Υπουργός Τουρισμού έλεγε ότι δεν θα αυξηθεί η πληρότητα των πλοίων (που ήταν στο 60%) και την επόμενη ημέρα, η πληρότητα ανέβηκε στο 80% και όλα αυτά την ώρα που αυξάνονταν τα κρούσματα.

 Βλέπετε με τους εφοπλιστές δεν είναι εύκολο να τα βάλει η Κυβέρνηση… δεν είναι δα και κάτι μικροί επιχειρηματίες, αλλά εφοπλιστές, οπότε «μόκο».

Αυτά βλέπει ο κόσμος και αντιδρά και θεωρεί ότι και η Κυβέρνηση τους κοροϊδεύει, αφού δεν μπορεί την μία μέρα να αυξάνεις την πληρότητα στα πλοία και την άλλη να κλείνεις τα καταστήματα στις 12; Δηλαδή στα πλοία δεν κολλάει ο ιός, ενώ μετά τις 12 στα καταστήματα κολλάει;;;

Ας πάνε τώρα να μαζεύουν τον κόσμο από τις παραλίες και τις πλατείες, όπου θα πηγαίνει εκεί μετά τα μεσάνυχτα, μη τηρώντας κανένα απολύτως μέτρο…

Συγχαρητήρια κύριοι…

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος 12/08 - 13:24
👁
Σωστός ο φίλος

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ