Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us

Περί κατηγοριοποίησης: Εκτός λειτουργίας το μηχάνημα ελέγχου κορονοϊού και χωρίς πνευμονολόγο το νοσοκομείο Κω

27/05/2020
739 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Και ξαφνικά η ατζέντα άλλαξε και μας απασχολεί η κατηγοριοποίηση μην τυχόν και δεν έρθουν τουρίστες διότι οι δομές υγείας των νησιών μας δεν είναι στην λίστα με τις τοπ. Καταρχήν δεν ξέρουμε ακόμη εάν οι τουρίστες ( όσες χώρες το επιτρέψουν διότι οι Σκανδιναβοί χθες έκαναν αυστηρές συστάσεις στους πολίτες για έξοδο από τις χώρες τους για διακοπές) έχουν την πρόθεση να μπουν σε ένα αεροπλάνο για να ταξιδέψουν.

Ας πούμε λοιπόν ότι έχουν όλη την καλή διάθεση να έρθουν αεροπορικώς. Τις δηλώσεις της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου στην Καθημερινή δεν τις διάβασε κανείς; Η κα. Μαρία Φρατζάκη με απόλυτη ειλικρίνεια δήλωσε ότι το μηχάνημα μοριακού ελέγχου που θα αναλύει τα τεστ για κορονοϊό δεν λειτουργεί. Οι πληροφορίες οι δικές μας λένε ότι είναι στις κούτες. Αυτό γιατί συμβαίνει: Εξαιτίας τοποθέτησης ή χρίζει εκπαίδευση το προσωπικό ή κάτι άλλο;  Για ποιο λόγο παραλάβαμε ένα μηχάνημα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ δώρο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , κάναμε δηλώσεις για το γεγονός ότι μέσα σε 70 λεπτά θα έχουμε τα αποτελέσματα όταν δεν λειτουργεί;

Μήπως λοιπόν στην παραλαβή έπρεπε να το διευκρινίσουμε ; Μήπως θα έπρεπε κάποιος γιατρός ή μικροβιολόγος να λάβει την ενημέρωση λειτουργίας καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα όπως δήλωσε η διοίκηση του νοσοκομείου στο «ΒτΚ» το νοσοκομείο εξυπηρετούσε ελάχιστα περιστατικά αφού όλοι έμειναν κυριολεκτικά σπίτι. Εάν είναι θέμα ημερών, καλώς. Αλλά έχουν περάσει μέρες πολλές από την παραλαβή και εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός λειτουργίας όταν ετοιμαζόμαστε να δεχτούμε κόσμο χωρίς κανέναν έλεγχο. 

Η κα. Φρατζάκη στις δηλώσεις της είπε επίσης ότι το νοσοκομείο της Κω δεν διαθέτει πνευμονολόγο και δεν προβλέπεται από τον οργανισμό. Ο Covid – 19 χτυπά πρώτα την λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος. Θα έρθω διακοπές , θα έχω κορονοϊό , θα χρειαστεί να νοσηλευτώ στο νοσοκομείο το οποίο μου είπαν είναι στην 1η υγειονομική κατηγορία και δεν έχει πνευμονολόγο. Δεν νομίζω.

Ευτυχώς λοιπόν δεν είμαστε στην πρώτη κατηγορία γιατί θα ήταν ένα ψέμα. Σε κάθε κρίση ο φόβος είναι μην διαρρεύσει η είδηση και κάνει κακό στον τουρισμό. Ας πάψει πλέον αυτή η καραμέλα διότι ο τουρισμός παγκοσμίως σήμερα δεν υφίσταται. Αύριο, είναι μία άλλη μέρα, αλλά σήμερα δεν υπάρχει ούτε τουρίστας ούτε τουρισμός. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει ο φονικός ιός αλλά μία μέρα οι μεγαλύτεροι τουριστικοί προορισμοί θα δεχτούν και πάλι επισκέπτες. Η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ιταλία, η Ισπανία κτλ.

Ο περιφερειάρχης διαμαρτυρήθηκε για την κατηγοριοποίηση διότι θεωρεί ότι το Ν. Αιγαίο τα πήγε σε γενικές γραμμές καλά αφού ήταν ελάχιστα τα περιστατικά και 0 οι θάνατοι. Ευτυχώς κ. Χατζημάρκο! Διότι τουλάχιστον στην Κω τα περιστατικά ήταν ήπιας μορφής και είδαμε την διαχείριση. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν αν ήταν σοβαρά και αν έπρεπε να νοσηλευτούν κτλ .

Φαντάζομαι ότι ο Περιφερειάρχης δεν θα χαρεί και πολύ αν μάθει ότι το τόσο σημαντικό δώρο της περιφέρειας προς το νοσοκομείο δεν λειτουργεί. Έχω την εντύπωση ότι δεν το γνωρίζει. Διότι να το πούμε, η περιφέρεια ενίσχυσε σημαντικά τις δομές υγείας σε όλα τα νησιά με χρήσιμα εργαλεία τα οποία σε άλλη περίπτωση θα ήταν μόνο ένα όνειρο.

Θέλω να πω ότι αντί αγαπητοί πρώην υπουργοί, βουλευτές αγαπητέ κ. Χατζημάρκο να διαμαρτυρόμαστε για την κατηγοριοποίηση, ας διαμαρτυρηθούμε για αυτά που έχουμε και δεν είναι σε λειτουργία. Από μηχανήματα, γιατροί, νοσηλευτές, δομές υγείας κτλ.

 Εξάλλου μέχρι και πέρυσι σε περίπτωση ατυχήματος τουρίστα στα νησιά, ερχόταν αεροπλάνο ασθενοφόρο της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας και μετέφερε τον ασθενή στην χώρα του. Φέτος εάν έρθουν οι τουρίστες και εάν κολλήσουν τον ιό, τι θα γίνει όταν σήμερα το δείγμα από Κω πρέπει να σταλεί Αθήνα και τα αποτελέσματα θα έρθουν σε 3-5 μέρες; Αν λοιπόν τα φτιάξουμε όλα αυτά, ας φωνάξουμε. Μέχρι τότε όμως ας προβληματιστούμε και ας λύσουμε τα υπαρκτά χειροπιαστά προβλήματα για να μην μείνουν στις κούτες και τις αποθήκες αυτά τα μηχανήματα όπως τόσα άλλα που ήρθαν και έμειναν στην άκρη.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ