Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us

ANIKANOI ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ…. ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ «ΜΠΑΛΑ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

05/11/2020
561 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τα «αυγά και τα πασχάλια» έχει χάσει η Κυβέρνηση με το θέμα της διαχείρισης του κορωνοϊού, αφού απ’ ότι δείχνουν και οι πράξεις της,  δεν έχει ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισής του.

Αυτό φάνηκε και από το άνοιγμα των σχολείων, όταν αντί να προχωρήσει σε μέτρα, όπως η μείωση των μαθητών στις τάξεις, η τοποθέτηση πλέξι γκλας στα θρανία, η λειτουργία των σχολείων πρωί – απόγευμα, το μόνο που έκανε ήταν η εφαρμογή της μάσκας και να ρίξει το μπαλάκι στους γονείς, τους καθηγητές και τους μαθητές, με την ίδια να μην κάνει ουσιαστικά τίποτα.

Τώρα όμως, που διακυβεύεται η οικονομική επιβίωση εκατομμυρίων πολιτών, τέτοια λάθη δεν συγχωρούνται. Μόλις δύο μέρες πριν, δηλαδή από την Τρίτη, τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα που αποφάσισε, εφαρμόζοντας όπως είπε ο Πρωθυπουργός ένα σχέδιο ενός μήνα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού. Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές, έρχεται για να κατεβάσει τα ρολά σε όλη την χώρα, όταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πριν από μερικές μέρες, τόνισε σε ξένα ΜΜΕ ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και ότι θα πηγαίνουμε σε τοπικά lock down, όπου υπάρχει πρόβλημα.

Γιατί σε περιοχές, όπου δεν υπάρχει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο να ισχύουν τα ίδια μέτρα με εκείνες που όντως έχουν μεγάλο πρόβλημα;

Γιατί π.χ. στην Κω, στη Νίσυρο και σε τόσες άλλες περιοχές όπου η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, να πρέπει να επιβληθούν τα ίδια μέτρα και να καταδικάζονται οι τοπικές οικονομίες;

Μας λένε ότι το ίδιο γίνεται στο εξωτερικό, ωστόσο δεν μας λένε ότι σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία, η Γαλλία και άλλες που εφαρμόζουν γενικά lock down δεν βρίσκονται στην ίδια οικονομική κατάσταση με την Ελλάδα. 

Εκεί, οι χώρες αυτές έχουν «απόθεμα» για να προχωρήσουν σε τέτοιες ακραίες ενέργειες, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου οι περισσότεροι πολίτες βρίσκονται μπροστά σε ένα οικονομικό αδιέξοδο. Ο τουρισμός φέτος, που αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος, δεν πήγε καλά (σε σχέση με άλλες χρονιές), χιλιάδες εργαζόμενοι, επιχειρηματίες βρέθηκαν χωρίς μεροκάματο και χωρίς είσπραξη και περιμένουν, έστω τώρα, το χειμώνα να βρουν να κάνουν ένα μεροκάματο για να επιβιώσουν.

Και έρχεται τώρα η Κυβέρνηση με ελαφρά την καρδία και τους ρίχνει ακόμη μία κλωτσιά για να τους ρίξει μία και καλή στον γκρεμό.

Δεν έπρεπε, λοιπόν, η Κυβέρνηση να βάλει όλη την Ελλάδα στο ίδιο τσουβάλι. Και δεν είναι λογικό, αλλά κυρίως, δεν το σηκώνει η οικονομία μας. Πάνω που η χώρα προσπαθεί να αναπνεύσει ξανά, μετά από τα μνημόνια, ήρθε τώρα ο κορωνοϊός και οι αποφάσεις που παίρνει η Κυβέρνηση για να μας “βυθίσουν” και πάλι.

Κύριοι (της Κυβέρνησης), οι ευθύνες σας είναι τεράστιες και το κρίμα στο λαιμό σας…

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ