Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

«Έκρηξη» κρουσμάτων μετά από σχολικές εκδρομές- Καταγγελία από την ΟΛΜΕ

17/12/2021
90 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Έντονη ανησυχία προκαλεί η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία έπειτα από σχολικές εκδρομές, με την ΟΛΜΕ να βάλει κατά του Υπουργείου Παιδείας, κατηγορώντας το για αδιαφορία.

Στη Σπάρτη τουλάχιστον 20 μαθητές Λυκείου νοσούν με κορονοϊό έπειτα από πενθήμερη εκδρομή, ενώ υπάρχουν και 40 καταγεγραμμένα κρούσματα σε σχολείο της Γλυφάδας και 30 μαθητές που βγήκαν θετικοί στον Βύρωνα. 

Η ΟΛΜΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Το ΥΠΑΙΘ συνεχίζοντας την αδιάφορη στάση του για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών, δεν πήρε κανένα μέτρο για να προφυλάξει την εκπαιδευτική κοινότητα από την πανδημία κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών.

Οι σχολικές εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν, όπως προβλέπεται, την περίοδο αυτή, έφεραν νέα έκρηξη των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα. Ενδεικτικά, σχολείο της Γλυφάδας επέστρεψε με 40 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ σχολείο του Βύρωνα αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως την δεύτερη μόλις ημέρα της εκδρομής, αφού νόσησαν 30 από τους/τις 75 συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες.

Οι ευθύνες του ΥΠΑΙΘ είναι για μία ακόμα φορά τεράστιες. Καμία οδηγία δεν εξέδωσε για την ασφαλή πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών, κανένα μέτρο δεν έλαβε για την προστασία της υγείας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκειά τους.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του ιού σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες δεν είμαστε αναλώσιμοι/ες!».Πηγή: Reporter.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αναγνωστες
Αναγνωστες 20/12 - 01:14
Πανδημία
Μόνο οι εκδρομές;; χοροεσπερίδες συνεστιάσεις παζάρια και κάθε είδους εκδηλώσεις και μαζώξεις χωρίς μάσκες αποστάσεις και προφύλαξη η χαρά της μετάδοσης του ιού ....έτσι θα φύγει η φονική πανδημία;;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ