Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ενισχύθηκαν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις των νησιών μας με νέα οχήματα από ευρωπαϊκούς πόρους

04/01/2021
97 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στα νησιά μας έφτασαν προ ημερών, τα νέα οχήματα για την ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων και τον εκσυγχρονισμό των στόλων τους, μέσω του προγράμματος Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελλάδα, με μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων από τη μία και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από την άλλη, φρόντισε και έφτιαξε ένα στρατηγικό πλάνο ενίσχυσης της ΕΛΑΣ με νέο εξοπλισμό ειδικά για την οδική ασφάλεια.

Τα νέα οχήματα αποτελούν μέρος του υπό υλοποίηση έργου με τίτλο «Εξοπλισμός Αστυνομικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για δράσεις οδικής ασφάλειας», συνολικού προϋπολογισμού 963.642,8 Ευρώ, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», σε συνέχεια της απόφασης του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου να χρηματοδοτήσει παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας των μεταφορών από τους ευρωπαϊκούς πόρους που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Βάσει αυτής της απόφασης, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την προμήθεια εξοπλισμού για δράσεις οδικής ασφάλειας σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, η οποία περιλαμβάνει:

Α) 23 Επιβατικά Αυτοκίνητα σύγχρονης κατασκευής, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με κλειστό ενιαίο αμάξωμα και κατάλληλες διαστάσεις για άνετη μεταφορά πέντε (5) ατόμων

Β) 12 Αστυνομικά Αυτοκίνητα τύπου SUV (τεμ. 12) υπηρεσιακού χρωματισμού τύπου 4X4, σύγχρονης κατασκευής και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με κλειστό, ενιαίο μεταλλικό αμάξωμα και κατάλληλες διαστάσεις για άνετη μεταφορά πέντε (5) ατόμων. Θα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων και για τη λήψη μέτρων τροχαίας αστυνόμευσης σε δύσβατα σημεία του οδικού σημείου ή σε επικίνδυνα οδοστρώματα λόγω έργων σε εξέλιξη, δυσμενών καιρικών συνθηκών κλπ. Εκ της φύσης δε του οδικού δικτύου (ορεινές και ημιορεινές περιοχές με μεγάλο χωμάτινο δίκτυο) είναι απαραίτητα οχήματα με δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου.

Γ) 4 Επιβατικά αυτοκίνητα εννέα θέσεων σύγχρονης κατασκευής και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. (Πρότυπο Euro 6 ή νεώτερο).

Θα έχουν κλειστό ενιαίο αμάξωμα και κατάλληλες διαστάσεις για άνετη μεταφορά εννέα (9) ατόμων.

Δ)  37 Πομποδέκτες υπηρεσιακών αυτοκινήτων. Ε. 5 Φορητά Ραντάρ. Πρόκειται για συσκευές φορητές χειρός οι οποίες μετά από την σκόπευση θα πρέπει να απεικονίζουν σε κατάλληλη οθόνη (Display) την ταχύτητα του οχήματος σε Km/h και την απόσταση από αυτή, τουλάχιστον. Στ. 12 Ηλεκτρονικές Συσκευές Ανίχνευσης Αλκοόλης.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), ενώ δικαιούχος του έργου, είναι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΑΚΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β. Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Κυδωνάκης, μας δήλωσε την ικανοποίησή του για την σημαντική και αναγκαία ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων στα νησιά μας. Ανέφερε, ότι ειδικά στο Βόρειο Συγκρότημα, όπου υπάρχει και το πρόβλημα του μεταναστευτικού, ο στόλος ήταν απαρχαιωμένος και ότι χρειαζόταν ενίσχυση.

Μας ενημέρωσε ότι στην Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, έφτασαν στις 23/12 συνολικά 23 οχήματα, από τα οποία  μεταφέρθηκαν 2 υπηρεσιακά οχήματα στην Πάτμο, 3 στη Λέρο, 1 στην Κάλυμνο και 17 στην Κω.

Ο κ. Κυδωνάκης ευχαρίστησε την Περιφέρεια, όπου μέσω του προγράμματος αυτού,

συμβάλει τα μέγιστα στην αποτελεσματικότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών της περιοχής μας.

Επίσης, ανέφερε, ότι μέσω του προγράμματος αυτού, μαζί με τα περιπολικά αυτοκίνητα, σύντομα θα παραληφθούν και ατομικά είδη (αλεξίσφαιρα, φακοί , ασύρματοι κα) τα οποία είναι απαραίτητα για την θωράκιση των αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

«Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – είπε ο κ. Κυδωνάκης- να μας εφοδιάσει με τον απαραίτητό εξοπλισμό και μέσα, αποδεικνύει για άλλη μια φορά έμπρακτα ότι είναι στο πλευρό μας, ώστε απρόσκοπτα να παρέχουμε στις τοπικές κοινωνίες και στους πολίτες , αναβαθμισμένα ποιοτικά υπηρεσίες.

Ωστόσο η στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν εξαντλήθηκε στην προμήθεια των Περιπολικών και των ατομικών ειδών για την Ασφάλεια των Αστυνομικών, αφού αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης των εσωτερικών χωρών του κτιρίου της Αστυνομίας της Ρόδου, μία δαπάνη ύψους 495.000€ , ενώ όπως έχει ανακοινώσει και δημόσια ο κ. Περιφερειάρχης, εντός του έτους θα δρομολογηθεί και η δημιουργία λέσχης σίτισης , στην Ρόδο».

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ