Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΕΡΓΑΝΗ: Στον… αέρα οι εργαζόμενοι με θετικό rapid test – Το σύστημα δέχεται την υποβολή μόνο μοριακού

03/01/2022
247 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αρρυθμίες στην αγορά εξαιτίας της εκτόξευσης των κρουσμάτων. Επιχειρήσεις, καταστήματα και εστίαση λειτουργούν μετ΄εμποδίων εξαιτίας της υποχρεωτικής καραντίνας χιλιάδων υπαλλήλων οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοιό.

Ωστόσο εξακολουθεί και είναι θολό το τοπίο για την κάλυψη των εργαζόμενων που νοσούν το οποίο αναμένεται να ξεκαθαριστεί όταν εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ όσοι βρεθούν θετικοί θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα 5 ημερών.

Οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζονται μοριακό τεστ για να είναι καλυμμένοι στην εργασία τους εφόσον νοσήσουν από κορονοϊό, αλλά αρκεί το θετικό rapid test, που θα αναρτηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγνωστικά κέντρα.

Αντίθετα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ, και εφόσον βγει θετικό, να το καταθέτουν για να λάβουν 5 ημέρες πληρωμένης άδειας.

Το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ όμως στο οποίο πρέπει να υποβάλλεται το διαγνωστικό τεστ δέχεται μόνο το μοριακό και για τους εμβολιασμένους. Έτσι οσοι νοσούν παραμένουν υποχρεωτικά σε καραντίνα χωρίς να καλύπτονται για 5νθήμερη άδεια ασθενείας.

Κύκλοι στη μεταποίηση και της βιομηχανίας αναφέρουν ότι με δυσκολία βγαίνουν πλέον οι βάρδιες ενώ κύκλοι του εμπορίου τονίζουν « προς το παρόν τα καταφέρνουμε εκ των εν όντων. Κόβουμε τα ρεπό υγειών υπαλλήλων , κάνουμε αντικαταστάσεις. Αν τα κρούσματα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες θα βρεθούμε σε αδιέξοδο. Πολλά μικρά καταστήματα τα οποία λειτουργούν με τον ιδιοκτήτη και ένα άτομο προσωπικό, ίσως αναγκαστούν προσωρινά να κλείσουν.»

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η εστίαση. Επιχειρηματίας με τρία καταστήματα εστίασης ανέφερε ότι λειτουργεί με μείον δέκα άτομα προσωπικό εξαιτίας των κρουσμάτων.

Πηγή protothema.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ