Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κίνδυνος για Χριστούγεννα χωρίς... αλκοόλ - Παρατηρούνται αρκετές ελλείψεις

17/12/2021
88 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Ελλείψεις σε συγκεκριμένους κωδικούς αλκοολούχων ποτών εντοπίζονται ήδη στην αγορά και το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Τι αναφέρουν πηγές της αγοράς στο Euro2day.gr.

Οι πρώτες ελλείψεις σε αλκοολούχα ποτά έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στην ελληνική αγορά. «Οι ελλείψεις εντοπίζονται στα ποτά που εισάγονται κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία και οφείλονται στις ελλείψεις σε φιάλες, ετικέτες και πώματα αλλά και στο Brexit», λέει στο euro2day.gr υψηλόβαθμο στέλεχος. Ο ίδιος πάντως σπεύδει να σημειώσει πως οι ελλείψεις είναι περιορισμένες, εντοπίζονται σε συγκεκριμένους κωδικούς και αυτό δεν θα επηρεάσει, όπως λέει, τη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό. Λόγω των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκλήθηκαν από την πανδημία, τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα σε όλη την Ισπανία δυσκολεύονται ήδη από τον Νοέμβριο να στοκάρουν τα ράφια τους.

«Ορισμένες μάρκες τζιν, τεκίλα και ουίσκι είναι αδύνατο να βρεθούν», είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής ισπανικού γνωστού καφέ-μπαρ, ο οποίος είχε αναφέρει πως «η έλλειψη αποθεμάτων επηρεάζει γνωστές διεθνείς μάρκες που ποτέ δεν θα φανταζόμασταν ότι μια μέρα θα ήταν μη διαθέσιμες». Οι παραγωγοί αλκοολούχων ποτών αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε μπουκάλια και χαρτόκουτα που απαιτούνται για τη συσκευασία του αλκοόλ και προβλήματα στην ανεύρεση οδηγών, εμπορευματοκιβωτίων και φορτηγών για την αποστολή τους.

Οι ελλείψεις οφείλονται στην παγκόσμια ναυτιλιακή κρίση, που πυροδοτήθηκε από την άνοδο της ζήτησης από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία «επηρεάζει όλο το διεθνές εμπόριο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ένωση παραγωγών οινοπνευματωδών ποτών της Ισπανίας Espirituosos Espana.

Στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια επίσημη αντίδραση.


https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2111147/kindynos-gia-hristoygenna-horis-alkool.html


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Μαντάμ Σουσού
Μαντάμ Σουσού 18/12 - 00:08
Πανδημία
Αχ καλέ και ακαπνοι και νηφάλιοι και με πιστοποιητικό και μασκοφόροι. Αυτό δεν είναι διασκέδαση είναι σκέτο μαρτύριο. Ας κάτσω σπίτι μου . Καλύτερα θα περάσω

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ