Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ξεναγοί και υπάλληλοι τουριστικών γραφείων εντάσσονται στα μέτρα στήριξης για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο

13/01/2021
177 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο αναμένεται να λάβουν τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες του tourismtoday, οι ξεναγοί και οι υπάλληλοι των τουριστικών γραφείων.

Έπειτα από συντεταγμένες προσπάθειες του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος είχε ανοιχτή επικοινωνία με τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι ξεναγοί και οι υπάλληλοι στα τουριστικά γραφεία, δύο κλάδοι που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία του κορωνοϊού, αναμένεται να ενταχθούν στη λίστα με τα μέτρα στήριξη της κυβέρνησης.

«Οι ξεναγοί είναι μία ομάδα η οποία έχει πληγεί πολύ περισσότερο από άλλες στον τουριστικό κλάδο. Ο λόγος είναι ότι ακόμη κι αυτοί οι τουρίστες που ήρθαν, δεν είχαν ως πρώτη προτεραιότητα να πάνε σε χώρους μουσείων ή να ξεναγηθούν, διότι, καταλαβαίνετε ότι υπήρχε κι ο έξτρα φόβος μήπως υπάρχει πολύ κόσμος και αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία του, οπότε προτιμούσαν να μείνουν σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Και συνεπώς αυτά τα ελάχιστα θετικά αποτελέσματα των ανθρώπων που ήρθαν δεν έφτασαν μέχρι τους ξεναγούς», τόνισε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο υπουργός Τουρισμού.

Μονομερείς δηλώσεις

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 15 Ιανουαρίου, οι επαγγελματίες της τέχνης, εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr έως και τις 20/10/2020, καθώς και οι ξεναγοί και τουριστικοί συνοδοί, οι οποίοι είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Πηγή: tourismtoday.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ