Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πότε και σε ποιους καταβάλλεται το κοινωνικό μέρισμα

18/12/2021
240 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Γύρω στους 1,37 εκατομμύρια πολίτες αναμένεται να πάρουν φέτος το κοινωνικό μέρισμα και συγκεκριμένα 830.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, 100.000 υγειονομικοί, 173.000 ΑμΕΑ του ΟΠΕΚΑ και 40.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Μάλιστα, ήδη αυτή τη στιγμή 230.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έχουν λάβει τα πρώτα χρήματα από την έκτακτη διπλή πληρωμή.

Το κοινωνικό μέρισμα, αναμένεται να κατατεθεί έως τις 30 Δεκεμβρίου και φτάνει μέχρι και τα 250 ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατη εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη.

Αναφορικά με τους χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχοι είναι όσοι κατά τον Νοέμβριο 2021 έλαβαν: οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, προσυνταξιοδοτική παροχή, αναπηρικά συνταξιοδοτικά επιδόματα (όσα καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ), καταλαμβάνονται επίσης και οι συνταξιούχοι εκείνοι που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (ανάπηροι πολέμου, καλλιτέχνες, κλπ). Το εισοδηματικό κριτήριο των 7.200 ευρώ ανά έτος αφορά στο καθαρό ποσό που λαμβάνουν της σύνταξής τους, εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα.

Όσον αφορά στη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, η προσαύξηση θα καταβληθεί άπαξ και θα πραγματοποιηθεί κατά την τακτική καταβολή της μηνιαίας προνοιακής παροχής του Δεκεμβρίου 2021.

Προβλέπεται επίσης ότι η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερήλικων χορηγούνται προσαυξημένα κατά 250 ευρώ στους δικαιούχους πληρωμής του Δεκεμβρίου 2021. Και σε αυτή την περίπτωση η προσαύξηση καταβάλλεται άπαξ, κατά την τακτική καταβολή της σύνταξης και του επιδόματος Δεκεμβρίου.

Το επίδομα των υγειονομικών, θα καταβληθεί μόνο σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς, και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του όπως τον Απρίλιο του 2020 που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό.Πηγή: Reporter.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ