Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

35 ΕΚ. € ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

26/11/2020
129 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι το πρόγραμμα «ΝΗΣιΔΑ» για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου, που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, να στηριχθούν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, για να αναπληρώσουν μέρους του τζίρου τους, που έχασαν λόγω της πανδημίας.

Το πρόγραμμα της Περιφέρειάς μας, έχει διαφοροποιηθεί σε συγκεκριμένα σημεία, από αυτά των υπολοίπων περιφερειών, πράγμα που συνέβη προκειμένου να συμφωνηθούν μεταξύ των κύριων εταίρων της δράσης, οι προτεραιότητες και οι επιμέρους δράσεις του. Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δεν είχαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία της κυβέρνησης, πλέον έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν και να λάβουν τη χρηματική ενίσχυση μέσω του προγράμματος της ΠΝΑΙ.

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 2.000 € και μέγιστο τα 10.000 €. 

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο των 10.000,00€, η αναλογούσα δημόσια χρηματοδότηση διαμορφώνεται στα 10.000,00 €, ενώ σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι μικρότερο από 2.000 €, δεν είναι δυνατή η συμμετοχή στην Δράση.

Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή έως την 02/12/2020 και ώρα 15.00. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης.

Σημειώνεται ότι στον αριθμό των εργαζομένων των δυνητικών δικαιούχων, δεν συνυπολογίζονται οι ιδιοκτήτες/εταίροι/μέτοχοι των επιχειρήσεων ούτε οι μαθητευόμενοι ή οι σπουδαστές που βρίσκονται σε επαγγελματική κατάρτιση στο πλαίσιο σύμβασης μαθητείας ή επαγγελματικής κατάρτισης. 

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση θα παρέχονται από την ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  στο e-mail: notioaigaio@mou.gr και στο τηλέφωνο 2281360819.


ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΒΡΑΚΙΔΗΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κω κ. Πασχάλης Βρακίδης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα «ΝΗΣιΔΑ», μας ανέφερε ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί για τις επιχειρήσεις και ότι το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών και οι αιτήσεις για να μπουν στο πρόγραμμα, είναι ήδη πολλές.

«Από τα 35 εκ. ευρώ – είπε - που θα διαθέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το 10% θα κατευθυνθεί στον δευτερογενή τομέα και το χονδρικό εμπόριο, το 40% σε τριτογενή τομέα -τουρισμό, υπηρεσίες και εστίαση- και το 50% στον τριτογενή τομέα - εμπόριο.

Σημαντικό είναι ότι με την πρωτοτυπία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να κατανέμει τον προϋπολογισμό της δράσης σε τρεις κατηγορίες δικαιούχων, εκ των οποίων η τρίτη αφορά αποκλειστικά το λιανεμπόριο, δίνει το δικαίωμα, ακόμα και στα πολύ μικρά οικογενειακά μαγαζιά, που δεν απασχολούσαν καθόλου εργαζόμενους την περίοδο της πανδημίας, να επιχορηγηθούν ως πληττόμενα, χωρίς να κινδυνεύουν με «χαμηλή βαθμολογία», επειδή δεν πληρούν το ένα από τα τρία κριτήρια επιλεξιμότητας, που αφορά τον αριθμό των εργαζομένων.

Είμαι σίγουρος ότι στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης θα καταφέρει να βρει και άλλα ευρωπαϊκά κονδύλια, ώστε να μεγαλώσει η χρηματοδότηση, καθώς οι ανάγκες των επιχειρήσεων είναι τεράστιες. Μακάρι να είχαμε και άλλα τέτοια προγράμματα που στηρίζουν απ’ ευθείας τις επιχειρήσεις και όχι απλά να τους δανείζουν (με τόκο) χρήματα, τα οποία εάν συνεχιστεί η κατάσταση, είναι δύσκολο να αποπληρώσουν, οι επιχειρηματίες, στο τέλος».


Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ: ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι κατάφεραν να πετύχουν την αύξηση της χρηματοδότησης από 30 σε 35 εκ. ευρώ.

«Είναι πολλές – είπε-  οι μάχες και πολλά τα μέτωπα, τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία, ως διοίκηση, ως γονείς, ως εργαζόμενοι. Σε κάποια μέτωπα οι δυσκολίες οξύνονται, σε κάποια άλλα υπάρχουν και θετικές εξελίξεις.

Για το πρόγραμμα στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου πετύχαμε αύξηση κατά 5 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, το πρόγραμμα «ΝΗΣιΔΑ»  έχει πλέον 35 εκατομμύρια ευρώ να διαθέσει. 

Για να βελτιώσουμε το δικό μας πρόγραμμα, παρεμβαίνουμε δυναμικά και παίρνουμε αποφάσεις με έναν και μοναδικό στόχο: να αυξήσουμε τον αριθμό των ωφελούμενων, να μπουν στο πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις. 

Εκτός από την αύξηση του προϋπολογισμού που πετύχαμε, πήραμε και μία πολιτική απόφαση. Αποφασίσαμε, από κοινού με τους κοινωνικούς εταίρους μας, να μετατρέψουμε το ποσό της επιχορήγησης του προγράμματος «ΝΗΣιΔΑ»  από ελάχιστο τις 5.000 και μέγιστο τις 30.000, σε 2.000 και 10.000 €, αντίστοιχα. Παρέμβαση, που τριπλασιάζει τον αριθμό των ωφελούμενων επιχειρήσεων. 

Για τον ίδιο σκοπό, διευρύναμε το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, δίνοντας παράταση στην αρχική ημερομηνία λήξης (23 Νοεμβρίου). 

Όπως πολιτική ήταν και η απόφαση για τη δημιουργία διακριτού χώρου στο πρόγραμμα «ΝΗΣιΔΑ» για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου.

Χάρη σε αυτή την απόφαση, οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με ελπίδες, που δεν θα είχαν αν δεν είχαμε κάνει αυτή την παρέμβαση. 

Κάθε μέρα δουλειά, κάθε μέρα ευθύνη, κάθε μέρα πιο ώριμοι. 

Μαγικά δεν μπορούμε να κάνουμε. Κάνουμε όμως ό,τι καλύτερο μπορούμε». 


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ