Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Self test: Πότε δίνουν πάλι τα φαρμακεία με ΑΜΚΑ

04/05/2021
122 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μια δύσκολη εβδομάδα ξεκινάει για τα φαρμακεία, καθώς όταν ανοίξει η πλατφόρμα για διάθεση self test με ΑΜΚΑ θα πρέπει να καλύψουν την εστίαση, τα εμπορικά, τα σχολεία και το δημόσιο.

Στον «πάγο» βρίσκεται αυτές τις μέρες η διάθεση των self test με ΑΜΚΑ από τα φαρμακεία, με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, να εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τα φαρμακεία είναι δύσκολο να τα προμηθεύουν στους πολίτες τις μέρες του Πάσχα.

«Η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προχώρησε στην συγκεκριμένη απόφαση για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας αλλά και της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στην φαρμακευτική τους αγωγή.

«Τα φαρμακεία αδυνατούν να χορηγούν τα αυτοδιαγνωστικά tests κατά τη διάρκεια των διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων, διότι η λειτουργία τους αφορά την κάλυψη έκτακτων αναγκών των ασθενών», τονίζει.

Η πλατφόρμα διάθεσης των self test θα είναι κλειστή κάθε Σάββατο από τις 20:00 έως και Δευτέρα στις 08:00. Ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα, η πλατφόρμα έμεινε κλειστή από το Μ.Σάββατο στις 20:00 έως και την Τετάρτη 5 Μαΐου στις 08:00.

Σημειώνεται ότι:

Από σήμερα τα self test είναι υποχρεωτικά για την εστίαση
Από την Τετάρτη ανοίγει πάλι το Δημόσιο με self test
Από την Πέμπτη θα πρέπει να τα προμηθευτούν οι μαθητές για τα σχολεία που ανοίγουν 10 Μαΐου.
Από Τετάρτη θα πρέπει να πάρουν και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, για όσους είναι ανοιτά τα ΑΜΚΑ



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ