Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: ΟΛΗ Η ΚΩΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 22:00 ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΥΛΙ ΣΤΙΣ 23:00

02/05/2021
1097 Εμφανίσεις
7 Σχόλια

Θα έχουμε πολλούς λόγους για να θυμόμαστε την φετινή Ανάσταση με όλα αυτά που έχουν συμβεί.

Άλλο ένα παράδοξο ήταν η ώρα της Ανάστασης. Ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα η Ανάσταση έγινε στις 21:00, εδώ στην Κω αποφάσισαν ότι θα γίνει στις 22:00.

Έλα μου όμως που ούτε αυτό δεν τηρήθηκε, αφού ενώ σε όλη την Κω η Ανάσταση έγινε στις 22:00, στο Πυλί, η Ανάσταση έγινε στις 23:00.

Έδωσε κάποιος άραγε την συγκεκριμένη οδηγία ή από μόνοι τους οι παπάδες πήραν αυτή την απόφαση; Καλό είναι πάντως να μην επαναλαμβάνονται τέτοια περιστατικά, καθώς μόνο καλό δεν κάνουν.


Αναγνώστης

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 7
Ανώνυμος 03/05 - 18:27
Πυλι
Αλλά να γίνεται η πρώτη Ανάσταση το μεσημέρι του Σαββάτου σε μερικές εκκλησίες θεωρείται έθιμο και αποδεκτό. Σε πείραξε το 22.00 η 23.00 . Ευτυχώς πάντως που δεν ήρθε η αστυνομία στο Πυλί μετά τις 22.00 να μας γράψει ??
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ 03/05 - 00:49
ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ
ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΣΠΑΓΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΠΕΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΡΕ ΚΑΤΙΝΑ. ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΟΛΗ Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΑΜΑΡΤΕΙΑ ΑΝΟΙΚΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΣ 12. ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΑΝΑΣΤΗΘΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΣ 9 ΚΑΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΙΟΥ. ΘΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΤΕΤΑ ΤΕΛΩΝΙΑ.
Ανώνυμος 03/05 - 00:23
Πατριαρχείο
Να ξεκαθαρίσουμε το εξής. Οι συμφωνίες της Εκκλησιας της Ελλάδος με την κυβέρνηση δεν έχουν ισχυ στα Δωδεκάνησα που είναι το μοναδικό τμήμα ελληνικου εδάφους υπό την άμεση δικαιοδοσία του Πατριάρχη(η Κρήτη είναι Αρχιεπισκοπή, και οι λεγόμενες νέες χώρες διοικητικά ανήκουν στην Αθήνα.) επομένως για να ισχύσουν χρειάζεται επικύρωση από το Πατριαρχείο η τους Μητροπολίτες. Δευτερον το από 21:00 σε 22:00 σχετίζεται και με το Φως, το οποίο έφθασε οκτώ παρα στην Κω επομένως δε θα μπορουσε να φθάσει σε όλο το νησί εγκαίρως για να γίνει 21:00 η ανασταση. Όπως και να χει όμως θα συμφωνήσω ότι λίγο πανω λίγο κάτω αποκλίσεις υπάρχουν δε χρειάζεται να γίνονται θέμα. Και Μ. Παρασκευή πχ η αποκαθήλωση δε τελειώνει ίδια ώρα παντου υπήρξαν ναοί και με μισή ώρα και παραπάνω διαφορά. Αλλά δεν είναι κάτι άξιο λόγου.
Ανώνυμος 02/05 - 22:57
Φιλια από Πυλι
Εγώ περισσότερο απ όλους λυπάμαι για την παιδεία του αναγνώστη που έγραψε το συγκεκριμένο σχόλιο. Δηλαδή η θρησκοληψία του κράτησε 1 ώρα και μετά βγήκε να σχολιάσει τον κόσμο σαν την τελευταία κατινα; Τελικά μερικοί άνθρωποι ακούνε με το ένα αυτί, κοιτάζουν με μισό μάτι και μετά ότι άκουσαν και είδαν τα συμπληρώνουν με το μισό μυαλό που διαθέτουν! Καλό βράδυ και εύχομαι Ανασταση στο μυαλό σας !
Τιτανοτεραστιος 02/05 - 21:48
Κως
Εδώ ήμαστε χωρια δεν ξερουμε από νόμους. Ιδικά αν μπλέκεται και θρησκευτικό στην μέση. Μην θίξεις του χωριάτη την εκκλησία. Όλοι ήταν στην εκκλησία μεθαύριο ο ένας θα ρουφιανευει τον άλλον.
Ανώνυμος 02/05 - 20:56
Βλακες απλα
Και τι? Το πρόβλημα σας που ειναι? Και 12 να έγινε, που έτσι έπρεπε, τι ζόρι τραβάτε εσεις? Κολλάει ο ιος στης 11 και 12 αλλα οχι στης 10?Αντε Παναγια τι αλλο θα πείτε
Ανώνυμος 02/05 - 20:42
Ανάσταση
σε πολλές εκκλησίες έγινε και δεύτερη ανάσταση τα μεσάνυχτα και μπράβο στους ιερείς που το εκαναν

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ