Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΕΓΕ ΚΩ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

23/02/2021
393 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Τα μέλη της Ε.Γ.Ε-Κω εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στη συμπατριώτισσα μας, Μαρία, που αποκάλυψε τις επώδυνες εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης κατά την τρυφερή της ηλικία.

 Επικροτούμε το θάρρος της και τη δύναμη να σπάσει τη σιωπή τώρα και να απελευθερωθεί από το βάρος που το οικογενειακό περιβάλλον υποχρεώθηκε να αποκρύψει.  Η κίνηση αυτή ενθαρρύνει  και άλλες ψυχές να αποβάλουν τον φόβο και την ενοχή. 

Επίσης θεωρούμε επαινετή και τη στάση του πατέρα της που στέκεται στο πλευρό  της.

  Η χιονοστιβάδα του κινήματος του metoo που ξεκίνησε, αποδεικνύει αυτό που ως Γυναικεία Οργάνωση τονίζουμε εδώ και χρόνια. Ότι η έμφυλη βία και η κάθε μορφής κακοποίηση μικρών και μεγάλων, δυστυχώς διατρέχουν την ελληνική κοινωνία.

  Μετά τις τόσες αποκαλύψεις για αποτρόπαιες πράξεις που συγκλονίζουν την χώρα, επιβάλλεται η  τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα με την αυστηροποίηση των ποινών για εγκλήματα τέτοιας βαρύτητας .  Ελπίζουμε να  ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την αλλαγή των αντιλήψεων  και στερεοτύπων και γενικότερα του συστήματος που δημιουργεί θύτες και θύματα. Παράλληλα είναι επιβεβλημένη στο πλαίσιο της παιδείας, η  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων παιδιών που θα συμβάλει στην προστασία της προσωπικότητας και αξιοπρέπειας τους.

Ε.Γ.Ε. -ΚΩ


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος 24/02 - 01:23
κωος
επιβαλετε να δημοσιοποιησε το ονομα του ωστε ετσι να γινει εφταρεζιλος

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ