Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ελληνόπουλα της Αμερικής παρουσιάζουν στο Ορλάντο μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στην Κω

15/01/2022
345 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στο μεγαλύτερο Ελληνικό πολιτιστικό φεστιβάλ της Αμερικής θα παρουσιαστούν σήμερα παραδοσιακοί χοροί της Κω. Πιο συγκεκριμένα το χορευτικό συγκρότημα της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Αγίας Ελισάβετ που βρίσκεται στο  Gainesville Florida, επέλεξε να παρουσιάσει στο Hellenic Dance Festival τους παραδοσιακούς χορούς της Κω. 

Όπως μας μεταφέρει η συμπατριώτισσα μας κα. Κοντέσσα Κοκκαλάκη Μαστοράκη η οποία βρίσκεται στο Ελληνικό Φεστιβάλ Χορού, τα ελληνόπουλα τα οποία φορούν μπλούζες « Kos Project αφιέρωμα» ετοιμάζουν μία μοναδική παράσταση για τους θεατές που θα έχει τους ήχους και τις χορευτικές κινήσεις της Κω. Μάλιστα διαφημίζουν στο μεγάλο φεστιβάλ με τον καλύτερο τρόπο το νησί μας αφού δεσπόζει ο χάρτης της Κω στις μπλούζες τους.  

Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε ο επικεφαλής της χορευτικής ομάδας κ. Παύλος Καλζάδας στην κα. Κοκκαλάκη Μαστοράκη, μιλά για τους χορούς που θα παρουσιάσουν από την Αντιμάχεια και τα Ασφενδιού αυτό το διήμερο. Αν και οι χορευτές δεν κατάγονται από την Κω, είχαν δει σε αθηναϊκό δημοσίευμα κάποιο αφιέρωμα στο νησί του Ιπποκράτη και έτσι επέλεξαν να γνωρίσουν καλύτερα τα έθιμα του νησιού μας. 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Paul Kalzada στον παρακάτω σύνδεσμο: 

 Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μιχάλης Μαστοράκης γιος της Κοντέσσας και του Κωνσταντίνου Μαστοράκη με καταγωγή από την Κω, θα συμμετάσχει στο μεγάλο φεστιβάλ χορεύοντας με το συγκρότημα της εκκλησίας του Αγίου Μάρκου που εδρεύει στο Boca Raton Florida. Το συγκρότημά του θα παρουσιάσει χορούς της Ρόδου απόψε στις 23.00 ώρα Ελλάδος. 

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ διοργανώνεται από την Μητρόπολη της Ατλάντα, υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Για περισσότερα από 20 χρόνια κάθε χρόνο οι νέοι ομογενείς συγκεντρώνονται από όλες τις ενορίες της Μητρόπολης που περιλαμβάνει αρκετές πολιτείες για να χορέψουν και να διαδώσουν τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδος.  

Ο στόχος είναι να υπάρξουν ισχυροί δεσμοί μεταξύ των ορθόδοξων οικογενειών μέσω του χορού , της μουσικής και της αλληλοϋποστήριξης για να εμπλουτιστεί η πλούσια ελληνική ορθόδοξη παράδοση στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με την Μητρόπολη το συγκεκριμένο φεστιβάλ βοηθά στο να διατηρηθεί η ελληνική ταυτότητα των Ελλήνων της διασποράς.  

Τι ώρα και που μπορείτε να δείτε ζωντανά τους χορούς  

Το αφιέρωμα στην Κω από τους χορευτές του συγκροτήματος της Αγ. Ελισάβετ είναι προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 γύρω στις 18.20 το απόγευμα ώρα Ελλάδος.  

Η δεύτερη παράσταση θα δοθεί αύριο Κυριακή γύρω στις 21.40 ώρα Ελλάδος.  

Μπορείτε να δείτε ζωντανά το αφιέρωμα στην Κω καθώς και ολόκληρο το Hellenic Dance Festival στον παρακάτω σύνδεσμο : 

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα παιδιά και να τους πούμε ένα τεράστιο μπράβο που κρατούν την ελληνική φλόγα ζωντανή αν και ελληνόπουλα 3ης και 4ης γενιάς. Όπως διαπιστώνει κανείς, η εκκλησία της Αμερικής είναι ο τόπος συνάντησης των νέων. Μαθαίνουν οι ομογενείς μας ελληνικά, τους χορούς, την μουσική, την παράδοση. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις την αγάπη αυτών των παιδιών για την μητέρα πατρίδα. Εύγε σε όλα τα παιδιά μας κάνετε υπερήφανους. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κα. Κοντέσσα Κοκκαλάκη για την συνέντευξη που έκανε για λογαριασμό του Ράδιο Πρώτο και Βήματος της Κω και την ενημέρωση που μας παρείχε.  


Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ