Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εν αναμονή μονοκλωνικών αντισωμάτων για ασθενή Covid στην Κω

07/01/2022
703 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τις επόμενες ημέρες θα χορηγηθούν μονοκλωνικά αντισώματα σε ασθενή Covid στην Κω. Θα είναι η πρώτη περίπτωση χορήγησης μονοκλωνικών στο νησί και γίνεται υπό αυστηρές προϋποθέσεις και προδιαγραφές.
Για την χορήγηση της συγκεκριμένης θεραπείας, ο ασθενής θα πρέπει να ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με την λίστα του Υπουργείου Υγείας.
 Εφόσον ο θεράπων ιατρός κρίνει ότι πρέπει να χορηγηθεί η θεραπεία στον ασθενή , υποβάλλεται αίτηση στη 2η ΔΥΠΕ, η οποία εξετάζεται από ειδική επιτροπή. 
Η έγκριση είναι ονομαστική που σημαίνει ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα θα χορηγηθούν μόνο στον συγκεκριμένο ασθενή.
Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 χορηγήθηκαν μονοκλωνικά σε έγκυο ασθενή στο νοσοκομείο Λέρου.
Μέχρι τώρα, 950 νοσούντες έχουν λάβει  μονοκλωνικά αντισώματα σε όλη την Ελλάδα.  Έρχονται ενέσιμα σκευάσματα για άλλους 2.000 ασθενείς τις επόμενες ημέρες.
Μάλιστα σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η επέλαση της νέας μετάλλαξης Οmicron και η διεύρυνση των ιατρικών κριτηρίων για τη λήψη των μονοκλωνικών αντισωμάτων οδήγησαν σε αύξηση 330% στον αριθμό των αιτήσεων μέσα στην τελευταία εβδομάδα. Είναι ενδεικτικό ότι την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου είχαν υποβληθεί στην αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας 230 αιτήσεις για τη συγκεκριμένη, εξωνοσοκομειακή θεραπεία ασθενών με λοίμωξη Covid-19 και ο τελευταίος απολογισμός είναι σήμερα 991 αιτήσεις, με τις 950 απο αυτές να έχουν ήδη εκτελεστεί.
Η καινοτόμα θεραπεία, που προς το παρόν χορηγείται μόνο σε δημόσια νοσοκομεία.

Σάντυ Λαδικού
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ