Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΓΙΑΚΑΛΛΗ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΒΕΛΟΝΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΩ

23/11/2021
2631 Εμφανίσεις
6 Σχόλια

Ο λόγος που αποφασίσαμε σαν οικογένεια να πούμε την ιστορία μας, είναι για να αποτρέψουμε την δημιουργία νέων θυμάτων. Σας περιγράφω παρακάτω όλο το ιστορικό:

Από τον Οκτώβρη του 2021, εγώ και η μητέρα μου, ξεκινήσαμε κάποιες συνεδρίες βαθύ βελονισμού, με έναν άνθρωπο, που ας τον ονομάσουμε "κύριο Χ".

Ο κύριος Χ εις γνώση του, εξαπατά κόσμο, αποσπώντας χρήματα, πολλές φορές χωρίς καν να αρχίσει τις συμφωνημένες συνεδρίες, είτε σταματώντας μετά από λίγες, δίνοντας δικαιολογίες του τύπου "δεν με εμπιστεύεστε, μου χαλάσατε την ισορροπία " και πολλές τέτοιου είδους ασυναρτησίες ,προσπαθώντας να ρίξει μάλιστα το φταίξιμο, στο θύμα.

Αυτήν την φορά όμως, ο κύριος Χ, τα έβαλε με λάθος ανθρώπους.

Δεν ντρέπομαι να πω την ιστορία μου, ίσα ίσα, θα τα πω όλα, μήπως και προστατεύσουμε κάποιο άλλο θύμα, να μην πέσει στα δίχτυα του..

Σε έρευνά μου σε αρκετούς συμπολίτες μου, σοκαρίστηκα όταν έμαθα ότι ο άνθρωπος αυτός έχει εξαπατήσει δεκάδες στην Κω και ποιος ξέρει πόσους άλλους εκτός νησιού.

Όμως έφτασε ο καιρός, αυτό να σταματήσει εδώ.

Βγαίνω δημόσια με ανοιχτή καρδιά, με την ελπίδα ότι όλοι όσοι έχουν εξαπατηθεί από αυτόν τον απατεώνα, που παριστάνει τον ύψιστο βελονιστή, με τεράστιες γνώσεις (έχει κάποιες , αλλά όχι κάτι που δεν μπορεί να βρεθεί κάπου αλλού), όπως λέει, που πουλάει ψεύτικες ελπίδες σε ανθρώπους, με αντάλλαγμα δήθεν, μόνο το κόστος των υλικών όπως ισχυρίζεται (κάτι που έχει αποδειχθεί μεγάλο ψέμα) να πάρουν θέση ενάντιά του, για να σταματήσει επιτέλους, όχι μόνο ο αναφέρων, αλλά και όλοι όσοι σκέφτονται να πράξουν κατά ίδιο άτιμο τρόπο.

Αν συνεχίσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια και να αποδεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορά, άνθρωποι απατεώνες σαν αυτόν, δεν θα έχουν λόγο να σταματήσουν ποτέ και αυτό είναι ολοφάνερο, μιας και έμαθα ότι αυτή η πλεκτάνη συνεχίζεται για πολλά χρόνια τώρα.

Ας μην αφήσουμε περαιτέρω διάβρωση της κοινωνίας μας. Το νησί, ακόμη το θεωρώ τόπο μου, έναν τόπο ασφαλή, με σχετικά χαμηλό επίπεδο κακόβουλων ανθρώπων. 

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν τι άνθρωπος είμαι, δεν θα κάτσω να αυτοπροβληθώ ποτέ και ζω την ζωή μου με ταπεινότητα, με βάση την ειλικρίνεια και την ανοιχτότητα, πάντα ψάχνοντας τρόπους να καλυτερεύσω ως άνθρωπος, χωρίς θρησκευτικά δόγματα και αποδεικνύοντας με πράξη τα λόγια μου.

Έχω μόνο έναν εχθρό στο Νησί και γνωρίζει καλά ποιος είναι αυτός.

Τώρα προστέθηκε στην λίστα άλλος ένας, ο κύριος Χ.

Αγαπητοί συμπολίτες , μην φοβάστε να πείτε την αλήθεια . Η σιωπή έχει την θέση της, αλλά τώρα , σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν αρμόζει.

Η Ιστορία μας λοιπόν έχει ως εξής:

Ακούγοντας κάποια καλά λόγια από ανθρώπους που είδαν βελτίωση σε κινητικά τους προβλήματα (και αγνοώντας μερικά άσχημα λόγια) αποφάσισα να επικοινωνήσω με τον κύριο Χ.

Ο κύριος Χ λοιπόν ήρθε στο σπίτι μας και έριξε μια ματιά στην μητέρα μου.

Αμέσως παρατήρησα ότι είχε πολύ όμορφο και γλυκό τρόπο συναναστροφής, με το γυναικείο φύλο. Ήταν στοργικός, επαναλαμβάνοντας ξανά και ξανά, το γεγονός ότι θα επαναφέρει την μάνα μου σε κατάσταση 20 ετών, κάτι που φυσικά ξέραμε ότι είναι αδύνατον, αλλά εκτιμήσαμε την προσπάθεια του να δώσει αίσθηση εμπιστοσύνης και πίστης (τώρα καταλαβαίνω ότι ήταν ακριβώς η εκμετάλλευση που έψαχνε).

Η μητέρα μου πάσχει πάνω από 30 χρόνια με νευρολογικά και σκελετικά προβλήματα και αποφάσισε με την καθοδήγησή μου να κάνει το βήμα και να επιλέξει τον δρόμο του (δήθεν) βαθύ βελονισμού.

Και εγώ, ακούγοντας τον κύριο Χ να μιλάει, έπεσα στην παγίδα και συμφώνησα να δουλέψει και σε εμένα, σε τραυματισμούς χρόνιους, μέγα λάθος όπως αποδείχθηκε.

Παίρνοντας λοιπόν όλο το ποσό προκαταβολικά, για τις βελόνες, τις δικές μου και της μητέρας μου, 1,450 ευρώ, τις δήθεν "ειδικές" βελόνες, συμφωνήθηκαν 40 συνεδρίες της μαμάς και 10 περίπου για εμένα .

Επέμενε ότι δεν παίρνει πληρωμή και ότι τα χρήματα, είναι μόνο για τις βελόνες και τίποτα άλλο.

Αισθανθήκαμε ότι είμασταν τυχεροί που βρήκαμε έναν τόσο καλό άνθρωπο.

Λαμβάνουμε ένα μήνυμα μερικές βδομάδες αργότερα, όπου μας ζητούσε άλλα 375 ευρώ για εκτελωνισμό και ότι τα χρειάζεται άμεσα, διότι φεύγει για Αθήνα και θα τα εκτελωνίσει ο ίδιος.

Αχ! Δεν έδωσα προσοχή σε αυτό το πρώτο σημάδι. Επέστρεψε με τις βελόνες μετά από μερικές μέρες και ξεκινήσαμε τις συνεδρίες. Βλέποντας μερικά σημάδια ελαφριάς βελτίωσης, μετά από μερικές ημέρες , η αδελφή μου αποφάσισε να ρωτήσει για τις δικές τις ενοχλήσεις .

Άλλη μια δόση χιλιάδων ευρώ, δόθηκε για άλλες "ειδικές" βελόνες. Συνεχίζοντας τις θεραπείες και πραγματικά πιστεύοντας ότι ο κύριος Χ γνωρίζει τι κάνει, (σχετικά εύκολο μιας και τα προβλήματα ήταν κυρίως μυοσκελετικά) αποκτήσαμε όλοι μας, μια οικειότητα μαζί του και τον αισθανόμασταν σαν μέλος της οικογένειάς μας.

Γελούσαμε, παρόλο τον πόνο των συνεδριών μας, ανταλλάσσαμε ιστορίες, εμπειρίες, ακούγαμε με ενδιαφέρον τις ιστορίες της ζωής του. Το επόμενο βήμα, ήταν να πέσει και ο πατέρας μου θύμα και μάλιστα με διπλάσιο οικονομικό κόστος. Ναι, και όμως, του δώσαμε και αυτά.

Μετά από 12 επισκέψεις και αρκετές προσπάθειες περεταίρω απόσπασης χρήματων (έλεγε ότι έβαλε αυτός χιλιάδες για άλλες βελόνες που χρειαζόταν η αδελφή μου παραπάνω, γιατί το πρόβλημά της, ήταν πολύ σοβαρό και καλά) κατά διαστήματα και χωρίς καν να αρχίσει η θεραπεία της αδελφής ή του πατέρα μου, αποφάσισε ξαφνικά να μας σταματήσει όλους, μετά την άρνησή μου να δώσω προκαταβολικά ακόμη 1.500 ευρώ για συμπληρωματική θεραπεία του πατέρα.

Ο κύριος Χ με το που είδε ότι η ροή του χρήματος τελείωσε, μέσα σε χρόνο μηδέν έγραψε ότι μας σταματάει όλους, χωρίς καν να αρχίσει την αδελφή και τον πατέρα. Ήταν γερό σοκ.

Κατάλαβα ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κοινωνιοπαθή, επικίνδυνο άνθρωπο, ο οποίος είναι αυτοδίδαχτος στον βελονισμό και δεν έχει πρόβλημα να κάνει πειράματα σε θύματά του, κάποιες φορές επιτυγχάνοντας ένα καλό αποτέλεσμα, (πάντα προσωρινό) αλλά τις περισσότερες φορές προκαλώντας ζημιά.

Τι κρίμα που η μητέρα μου δεν θα μπορέσει να καλυτερεύσει παραπάνω.

Τι λύπη που ο πατέρας δεν θα μπορέσει να εξαλείψει την απειλή για την ζωή του.

Όλες οι ελπίδες πήγαν σύννεφο. "Θα πάρεις τα υλικά όταν έρθουν" έλεγε συνέχεια ο κύριος Χ.

"Δεν έχω συμβόλαιο " λέει.

"Την μαμά θα την παρατήσεις στην μέση" ρωτάω. "Η μαμά σου είναι καλυτέρα" λέει (έχοντας κάνει 12 από τις 40 συνεδρίες και έχοντας χειροτερέψει.

Προδοσία. Όσα πιστέψαμε αποδείχτηκαν λάθος, όχι μόνο λάθος, αλλά ανάποδα.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε σε μορφή μηνύματος και πάλι, ξεκάθαρη απειλή ότι αν δεν δεχτώ του όρους του, ότι ούτε τις βελόνες θα μου δώσει και θα τις κρατήσει σαν αμοιβή, για τις συνεδρίες που έκανε.

Έπειτα από έρευνα, διαπιστώθηκε πως οι βελόνες έχουν ένα κόστος 7 με 15 ευρώ (ανάλογα το μέγεθος) το κουτί των 200 βελονών. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν περιπου350 βελόνες, και δόθηκαν πάνω από 6.000 ευρώ.

Ο κύριος Χ ως καλός απατεώνας και γνωρίζοντας ακριβώς πως να δράσει και έχοντας όντως ολοκληρώσει μια σειρά συμφωνηθέντων θεραπειών με άλλο μέλος της οικογένειάς μου (τα αμφίβολα αποτελέσματα, τα οποία θα φανούν σύντομα) αρνήθηκε τα πάντα, όταν τον αντιμετώπισα ευθέως και ζήτησα τα χρήματα πίσω.

Γράφοντας το κείμενο αυτό, πονάω, όχι μόνο ψυχικά, που έβαλα την οικογένειά μου σε τέτοια οδύνη, γιατί εμένα εμπιστεύτηκαν και προχώρησαν, αλλά και σωματικά, μιας και ένα από τα προβλήματα, στα οποία δούλεψε ο κύριος Χ πάνω μου, έγινε χειρότερα.

Ο κύριος Χ δεν θα γλυτώσει αυτή την φορά. Οι μηνύσεις έχουν κατατεθεί.

Ζητάω απ’ όσους έχουν εξαπατηθεί να με βρουν. Μία αγωγή θα είναι ζημιογόνα, αλλά αρκετές ακόμη θα είναι καλύτερες. Δεν είναι πλέον θέμα μόνο επιστροφής χρήματων, αλλά και θέμα ψυχικής αποζημίωσης. Δεν μπορούμε να κάτσουμε άπραγοι και να επιτρέψουμε στον κύριο Χ να συνεχίσει την εξαπάτησή του.

Κύριε Χ , η απάτη σου σταματά εδώ. Είσαι τυχερός που ακολουθώ την νομική οδό, γιατί θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικά για εσένα τα πράγματα.

Αλλά όπως είπα, πράξεις, όχι λόγια.

Καιρός να μάθει ο κύριος Χ ότι η ανεκτικότητα τελείωσε.


Προμηθεύς Γιακαλλής

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 6
προμηθευς 26/11 - 22:03
Άνθρωπος
Παρακαλώ πολύ να μην αναφέρεται κανένα όνομα.Ο καθένας μπορεί να υποψιαστεί όποιον θέλει, αλλά παρακαλώ σεβαστείτε το γεγονός ότι δεν ανέφερα το όνομα του κυρίου Χ και ούτε θα το αναφέρω δημόσια.Ο σκοπός είναι να σταματήσει την δραση του, τίποτα άλλο Ευχαριστώ Όσον αφορά το σχόλιο του γιατί δεν πήγα σε πτυχιούχο ειδικό, ευχαρίστως να απαντήσω, αλλά μόνο αν ξέρω σε ποιον μιλώ.Δεν απαντώ σε κανένα ανώνυμο σχόλιο.Μην φοβάστε να πείτε ποιοι είστε, και αν φοβάστε καλύτερα να μην μιλάτε καθόλου
Ανώνυμος 24/11 - 11:45
Χειμώνα καλοκαίρι ο στήθος έξω!
Μάθαμε ότι έκανε έρανο σε φίλους και γνωστούς,είπε δεν είχαμε φράγκα και μάζευε να κάνει "την δουλειά του"Το μάθαμε μετά όμως ήδη μας είχε κάνει ρεζίλι στο νησί.
Χυμα στο κύμα 24/11 - 11:06
Ελλαδα οτι πω είμαι
Ωραία τα λές.... όμως γιατί δεν πήγες σε πτυχειούχο- γιατρό/φυσιοθεραπευτή?Πώς ένας άσχετος/ εμπειρικός σε "ψήνει" να του τα "σκάσεις" για να σε τσακατέψει??Ρωτάω γιατι ο τύποςΧ ήταν και personal ...... εκεί να δεις τον ΑΣΧΕΤΟ να τσακατεύει ΑΣΧΕΤΟΥΣ!!!!!Δεν φταίει μόνο αυτός.... φταιτε και σείς που "τσιμπάτε" σε πιασάρικα ονοματα κ μόδες, αψηφόντας τους πτυχειούχους ειδικούς!!!
Ανώνυμος 24/11 - 10:03
Μέγας Απατεώνας
όλοι τον ξέρουμε. είναι ξερολας δόλιος κομπλεξικός παρα πολυ κακός άνθρωπος. Ολοι οι Κωοι ξέρουμε τι ρόλο τραβά γιαυτο και τον αποφεύγουμε. Εχει κάνει πολα κακά σε παρα πολλες οικογένειες. Ευχή μας να αποκαλυφτουν οι απατεωνιες του και ο νόμος να τον σταματηση επιτελους.
Ανώνυμος 23/11 - 18:47
Ας ρωταγες κάνα δυο ανθρώπους
Αχχχχ τι μου θυμίζει αυτή η ιστορία.. μήπως το όνομα του είναι Γιώργος και φοράει τα ίδια μαύρα ρούχα 10 χρόνια?
Ανώνυμος 23/11 - 18:21
Έλεος
Χρυσες ηταν οι βελόνες;καλα ειναι να τιμωρούνται όλοι αυτοί,για να κόβεται η όρεξη και σε μελλοντικούς απατεώνες!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ