Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μεγάλη κινητικότητα στα κούριερ της Κω λόγω ηλεκτρονικών αγορών

01/12/2020
231 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αυξημένη είναι η κίνηση στα κούριερ της Κω εξαιτίας του lockdown καθώς οι πολίτες μπορούν να κάνουν αγορές μόνο ηλεκτρονικά. Αν και δεν υπάρχουν ακόμη στατιστικά στοιχεία διαθέσιμα, μία βόλτα έξω από τα γραφεία ταχυμεταφορών αρκεί για να διαπιστώσει την κινητικότητα που υπάρχει καθώς πολλές φορές σχηματίζονται ουρές στην είσοδο από πολίτες για να παραλάβουν τα δέματά τους.  

Πολλές φορές λόγω των αυξημένων παραδόσεων σε δέματα, τα κούριερ δεν έχουν τον χρόνο της παράδοσης κατ ΄οίκον και έτσι η παραλαβή γίνεται από το κατάστημα. Όσο για τις παραγγελίες, πρόκειται για είδη τεχνολογίας όπως τηλέφωνα, υπολογιστές και τηλεοράσεις, ρούχα, πιτζάμες , είδη σπιτιού , παιχνίδια και άλλα πολλά.  

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι αγοραστική κίνηση υπάρχει, όμως την χάνει η τοπική αγορά και την κερδίζει το ηλεκτρονικό εμπόριο. Το κενό είναι πολύ μεγάλο και δύσκολα θα καλυφθεί όταν ανοίξουν ξανά τα φυσικά καταστήματα.  

Η ισχυρή ανοδική τάση του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα, που εμφανίστηκε κατά την επιβολή των μέτρων περιορισμού της κίνησης των πολιτών τον Μάρτιο παγιώνεται, καθώς και μετά τη λήξη της πρώτης καραντίνας που εκτίναξε τις πωλήσεις από το διαδίκτυο, οι καταναλωτές δεν φαίνεται να εγκαταλείπουν τη νέα τους συνήθεια.  

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.). Τον Μάιο ο ρυθμός ανάπτυξης της καταναλωτικής δαπάνης διαμορφώθηκε στο 107% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, παραπάνω από τετραπλάσιος από την αρχή του 2020. 

Βέβαια το ηλεκτρονικό εμπόριο βρισκόταν και από πριν την πανδημία σε φάση ανάπτυξης. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, το lockdown επιτάχυνε τις εξελίξεις φέρνοντας τη χώρα μας πιο γρήγορα κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο. 

Για αυτό το λόγο οι περισσότερες επιχειρήσεις της Κω προσφέρουν την δυνατότητα των τηλεφωνικών παραγγελιών και των ηλεκτρονικών είτε μέσω των eshops που διαθέτουν κάποιες επιχειρήσεις είτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ανάγκες της εποχής επιβάλλουν τις ηλεκτρονικές αγορές και φαίνεται ότι είναι μονόδρομος η ψηφιοποίηση των τοπικών μαγαζιών. 

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ