Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Νέο οικονομικό βοήθημα 1.400 $ θα λάβουν οι Ελληνοαμερικανοί (το 3ο βοήθημα λόγω κορωνοϊού)

06/04/2021
1281 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Νέο οικονομικό επίδομα θα λάβουν οι Ελληνοαμερικανοί από το κράτος των Η.Π.Α. ύψους 1.400 δολαρίων ο καθένας. Αυτή την φορά η απόφαση έχει την υπογραφή του προέδρου Μπάιντεν ο οποίος αύξησε το ποσό σε σχέση με τον προκάτοχο του Τραμπ θέλοντας να ανακουφίσει τους Αμερικανούς πολίτες σε όλη την υφήλιο από τις συνέπειες της πανδημίας.  
Το πακέτο μέτρων των 1,9 τρισ. δολαρίων του Τζο Μπάιντεν ήταν μία τονωτική ένεση για την αμερικανική αλλά και την παγκόσμια οικονομία καθώς επωφελούνται εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες σε όλο τον πλανήτη.  
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών,  έχει εκδώσει μέχρι στιγμής 90 εκατομμύρια επιταγές, συνολικής αξίας 242 δισ. δολαρίων. Οι πρώτες πληρωμές κατατέθηκαν απευθείας στους λογαριασμούς των Αμερικανών, με κάποιους από αυτούς να λαμβάνουν τα χρήματα ήδη από το περασμένο σαββατοκύριακο. Σε αυτό το πρώτο κύμα, ταχυδρομήθηκαν επίσης 150.000 επιταγές συνολικής αξίας 442 εκατ. δολαρίων, που αυτές τις ημέρες φτάνουν στα σπίτια των δικαιούχων.  
Ήδη συνταξιούχοι οι δικαιούχοι που διαμένουν στην Ελλάδα όπως πχ συνταξιούχοι οι οποίοι λαμβάνουν την σύνταξη τους σε τραπεζικό λογαριασμό της Αμερικής, είδαν τα χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους.

 Όπως και νεότεροι που έχουν τραπεζικό λογαριασμό στις ΗΠΑ πιθανόν να έχουν ήδη λάβει το βοήθημα. Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί Ελληνοαμερικανοί και μάλιστα οικογένειες ολόκληρες. Πρακτικά, μία τυπική 4μελής οικογένεια, θα λάβει 5.600 δολάρια αφορολόγητα. Χρήματα τα οποία στην συνέχεια θα ξοδευτούν στην Κω και ευρύτερα στην Ελλάδα.
Ποιοι θα πάρουν λεφτά και πότε  


Όσοι έλαβαν τα πρώτα δύο επιδόματα θα λάβουν και το τρίτο αυτόματα χωρίς να κάνουν καμία επιπλέον ενέργεια. Για τους Ελληνοαμερικανούς που έλαβαν τα επιδόματα κορονοϊού με επιταγή, καλό είναι να γνωρίζουν ότι και το 3ο βοήθημα θα έρθει σε τσεκ. 

Μάλιστα πολλές επιταγές θα αποσταλούν από την Αμερική για την Ελλάδα στις 26 Μαρτίου. Έτσι αναμένεται να φτάσουν στην χώρα μας και στους δικαιούχους στην Κω από τα μέσα Απριλίου και μετά.  
Για τους συνταξιούχους που έλαβαν τα προηγούμενα επιδόματα αυτόματα σε λογαριασμό δολαρίων σε αμερικανική ή ελληνική τράπεζα, θα λάβουν το 3ο οικονομικό βοήθημα με τον ίδιο τρόπο. Για τους συνταξιούχους που είχαν πάρει χρήματα με επιταγή, το ίδιο θα συμβεί και αυτή την φορά. Δεν χρειάζεται να κάνουν καμία επιπλέον ενέργεια.
Πως εξαργυρώνω την επιταγή
Αν είστε δικαιούχος επιταγής τότε θα γνωρίζετε ότι θα χρειαστεί να κάνετε μία έρευνα στις τράπεζες για να δείτε ποια έχει την μικρότερη χρέωση, σε τι νόμισμα σας συμφέρει να εξαργυρώσετε την επιταγή και ποιος είναι ο χρόνος εκκαθάρισης. Υπάρχουν τράπεζες που χρεώνουν μόλις 2 ευρώ για κατάθεση σε λογαριασμό σε νόμισμα δολαρίων και με χρόνο εκκαθάρισης 3 - 4 εβδομάδων. Υπάρχουν τράπεζες που χρεώνουν περίπου 25 ευρώ εάν κατατεθεί η επιταγή σε λογαριασμό ευρώ και κάποιες τράπεζες χρεώνουν άνω των 70 ευρώ με χρόνο 3- 4 μήνες για να φανούν τα χρήματα στους λογαριασμούς.
Τι να κάνετε εάν δεν λάβατε κανένα επίδομα από την Αμερική εάν είστε δικαιούχοι ή εάν εκδώσατε πρόσφατα Social Security Number
Όπως ήδη γνωρίζετε οι δικαιούχοι που έλαβαν το οικονομικό βοήθημα κορονοϊού από την Αμερική είχαν υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ειδικής εφαρμογής του IRSπου είχε ανοίξει για όσους δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φορολογική δήλωση στις Η.Π.Α.

  Η ειδική εφαρμογή έκλεισε στις 15 Νοεμβρίου και μέχρι στιγμής δεν έχει ενεργοποιηθεί από την κυβέρνηση Μπάιντεν. Εάν είστε Ελληνοαμερικανός πολίτης με socialsecurity number που εκδόθηκε πρόσφατα ή δεν είχατε κάνει αίτηση , ή είστε συνταξιούχοι Αμερικής και δεν λάβατε το οικονομικό βοήθημα υπάρχει μόνος ένας τρόπος για να διεκδικήσετε τα χρήματά σας.  
Θα πρέπει να υποβάλλετε φορολογική δήλωση στην Αμερική προκειμένου με αυτόν τον τρόπο μέσω του RecoveryRebate Credit όπως ονομάζεται η διαδικασία να διεκδικήσετε τα πρώτα δύο επιδόματα και στην συνέχεια να σας αποσταλεί και το τρίτο επίδομα. 

Θυμίζουμε ότι το πρώτο βοήθημα ήταν 1.200$, το δεύτερο 600$ και το τρίτο 1.400$. Συνολικά 3.200$ ανά άτομο.  
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΟΣΑ ανέφερε στην τελευταία έκθεση οικονομικών προοπτικών του ότι το πακέτο μέτρων των ΗΠΑ θα αυξήσει τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας κατά μία ποσοστιαία μονάδα το 2021.  
Πάντως ήδη Αμερικανοί βουλευτές του Δημοκρατικού κόμματος έχουν ξεκινήσει διάλογο για την χορήγηση και 4ου οικονομικού βοηθήματος καθώς τα αμερικανικά νοικοκυριά έχουν πληγεί βαθύτατα από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας με την ανεργία να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.          
      Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Οικονομου θ 18/07 - 14:37
1400 $
Δεν εχουν ερθει ακομα περιμενω.
Οικονομου 16/06 - 16:06
1400 $
Ουτε γω τις εχω λαβει ακομα, αμα καποιος γνωριζει κατι να απαντησει. Ευχαριστω πολυ
Ανώνυμος 29/05 - 12:44
1400 $
Ποτε θα λαβω την επιταγη απο usa προεδρο οπως ελαβα απο τον tram

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ