Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Προβληματισμός για την "απομάκρυνση" δέντρων και το υπερβολικό κλάδεμα από τον Δήμο

26/01/2021
547 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αρκετοί συμπολίτες μας έχουν εκφράσει την απορία τους και δυσαρέσκειά τους με τα κλαδέματα των δέντρων καθώς όπως τονίζουν, έχουν κοπεί πολύ παραπάνω από όσο θα έπρεπε.

Τις τελευταίες ημέρες κάποιες φωτογραφίες που έχουν ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ανοίξει τον δημόσιο διάλογο περί αστικού πράσινου και γίνονται προτάσεις και σχόλια περί του θέματος.

Στην ομάδα Φίλοι του Περιβάλλοντος Κω ο κ. Κώστας Κωστογλάκης δημοσίευσε μία φωτογραφία όπου φαίνεται να απομακρύνθηκαν δέντρα από την Κανάρη και να έχουν καλυφθεί τα σημεία με πλάκες τα σημεία που μέχρι πρότινος φιλοξενούσαν τα δέντρα.

  « Υπάρχουν πολλοί δρόμοι όπου απομακρύνθηκαν δέντρα και καλύφθηκαν τα παρτέρια και οι χώροι. Επίσης υπάρχει προβληματισμός για τα κλαδέματα καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα δέντρα κόπηκαν πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

 Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τον συνάνθρωπο. Δηλαδή εάν για παράδειγμα απομακρύνονται δέντρα για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ΑΜΕΑ, δεν μπορεί κανείς να πει κάτι. Είναι λάθος ο σχεδιασμός των πεζοδρομίων εξαρχής. Τότε κάποιοι θεώρησαν σωστό να φυτέψουν δέντρα στην μέση των πεζοδρομίων και όχι στην άκρη που δεν θα ενοχλούσαν στην διέλευση. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να προβληματιζόμαστε για το αστικό πράσινο. Κάθε δέντρο που κόβεται, κάθε δέντρο που απομακρύνεται πρέπει να αντικαθίσταται. Πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή. Σεβασμός στον άνθρωπο, σεβασμός και στο περιβάλλον.»


Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ