Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σάββατο θα ταφεί στην Κω η Τουρκάλα που πνίγηκε ανοικτά της Κω προσπαθώντας να ξεφύγει από τον Ερντογάν

07/01/2022
367 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία του ζευγαριού από την Τουρκία που στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τον Ερντογάν, βρήκε τραγικά θάνατο στα παγωμένα νερά του Αιγαίου ανοικτά της Κω στις 2 Δεκεμβρίου. 

Μετά από το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σαββίδη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο θάνατος του ζευγαριού πήρε διαστάσεις στα ελληνικά και τουρκικά ΜΜΕ.  

Το Σάββατο θα ταφεί η Νουρντάν στην Κω – Αρνείται βίζα η Τουρκία στην οικογένεια  

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο και Βήμα της Κω η πρόεδρος του Βακούφ Κω κα. Ελβάν Κοντζαογλάν, είπε ότι αύριο Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2022 θα ταφεί η νεαρή Νουρντάν Γκουντούζ στο Μουσουλμανικό νεκροταφείο στο Πλατάνι. 

«Έγιναν προσπάθειες να μεταβούν συγγενείς του ζευγαριού από την Τουρκία προς την Κω προκειμένου να γίνουν οι διαδικασίες της αναγνώρισης, ταυτοποίησης και μεταφοράς των σωρών στην Τουρκία. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό καθώς δεν δόθηκε από την Τουρκία βίζα στους συγγενείς να ταξιδέψουν έως την Κω.» 

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες των συγγενών, στην Κω μετέβη ξάδερφος από την Γερμανία ο οποίος μάλιστα έδωσε γεννητικό υλικό προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση μέσω DNA. Όμως εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είναι συγγενής πρώτο βαθμού, δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι διαδικασίες. 

Το Βακούφ Κω αναλαμβάνει την κηδεία  

« Μετά από αυτές τις εξελίξεις η οικογένεια της κοπέλας όρισε τον κ. Άνθιμο Σιδέρη δικηγόρο εξ Αθηνών να προχωρήσουν οι διαδικασίες της ταφής στην Κω. Έτσι η οικογένεια ζήτησε να γίνει η ταφή στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Κω. Το Βακούφ θα αναλάβει όλη την διαδικασία και το τελετουργικό θα γίνει βάση της μουσουλμανικής θρησκείας με τον ιμάμη να αναλαμβάνει το θρησκευτικό σκέλος.» 

Μαζί το ζευγάρι και μετά θάνατον 

Συγκινημένη η κα. Κοτζαογλάν ανέφερε ότι έχει προβλεφθεί να υπάρχει χώρος δίπλα στην άτυχη Νουρντάν ώστε να ταφεί κοντά της τις επόμενες ημέρες ο άντρας της Ιμπραχίμ. Μάλιστα η οικογένεια της κοπέλας που δεν μπορεί να παραστεί στην κηδεία, ζήτησε υλικό. 

« Είναι μία τραγική ιστορία από κάθε άποψη. Δεν δίνεται η δυνατότητα στους συγγενείς να παραστούν στην κηδεία και έτσι μας ζητήθηκε εφόσον είναι δυνατόν, να αποστείλουμε εμείς οπτικό υλικό. Φροντίζουμε για όλη την διαδικασία και για αυτό το λόγο θα υπάρχει κενός χώρος δίπλα στην άτυχη κοπέλα για να ταφεί ο άντρας της». 

Σε ότι αφορά τον 36χρονο εισαγγελέα που έχασε την ζωή του ανοικτά της Κω και παραμένει έως και σήμερα στο νεκροτομείο του νοσοκομείου, οι συγγενείς μάλλον θα κινηθούν ανάλογα όπως και στην περίπτωση της νύφης τους. 

Αναμένεται να δοθεί εντολή τις επόμενες ημέρες στον δικηγόρο κ. Σιδέρη να προχωρήσει τις διαδικασίες ώστε ο νεαρός Ιμπραχίμ να ταφεί στην Κω δίπλα στην αγαπημένη του γυναίκα.  

Κυνηγημένοι λόγω πολιτικών πεποιθήσεων 

Νωρίτερα σήμερα ο Παναγιώτης Σαββίδης σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο 91.5 αναφέρθηκε σε όλο το ιστορικό του ζευγαριού που φέρεται να φυλακίστηκε για τα πολιτικά του πιστεύω και με την απελευθέρωση να αναζήτησε μία καλύτερη τύχη μακριά από τον Ερντογάν, που όμως χάθηκε στο Αιγαίο.  

Μάλιστα ο κ. Σαββίδης υπογράμμισε ότι υπάρχουν φόβοι στην Τουρκία ότι οι κηδείες των άτυχων νέων ενδεχομένως να μετατραπούν σε πορείες διαμαρτυρίας και για αυτό το λόγο οι τουρκικές αρχές με κάθε τρόπο προσπαθούν να αποτρέψουν να ταφεί το ζευγάρι στην χώρα τους. 

Μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο ο διοικητής του νοσοκομείου Σταμάτης Βασιλειάδης, δήλωσε πως η διαδικασία ταυτοποίησης μέσω DNA μπορεί να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, εφόσον αποσταλούν οι πληροφορίες από Τουρκία, κάτι που θα επιτρέψει στη συνέχεια τη μεταφορά των σορών για ταφή στους τόπους καταγωγής των δυο νέων. Όπως τόνισε, το διάστημα που οι σοροί μπορούν να παραμείνουν στους νεκροθαλάμους του νοσοκομείου, μπορεί να φτάσει και τους έξι μήνες σύμφωνα με τη νομοθεσία. Στη συνέχεια και εφόσον δεν ταυτοποιηθούν, θάβονται σε τοπικά κοιμητήρια. Τέτοιου είδους περιστατικά υπήρξαν στο παρελθόν, με νεκρούς μετανάστες σε τραγικά ναυάγια στο Αιγαίο, αλλά και στον Έβρο. 

Στην Κω ο δήμαρχος Μπόντρουμ 

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι την ώρα που η είδηση του άταφου ζευγαριού που ταλαιπωρείται από την κυβέρνηση Ερντογάν ακόμη και μετά θάνατον με την «κατηγορία» των Γκιουλενιστών, συγκινεί Έλληνες και Τούρκους, ο δήμαρχος του Μπόντρουμ δηλαδή της Αλικαρνασσού, μαζί με κλιμάκιο του δήμου επισκέφτηκε με ιδιωτικό σκάφος τον Δήμο Κω, κάτι που δεν επετράπη στους συγγενείς των αδικοχαμένων νέων. 

Πιο συγκεκριμένα σήμερα 7 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμαρχος της τουρκικής πόλης Αχμέτ Αράς έγινε δεκτός από τον δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά στο δημαρχιακό μέγαρο. Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης που παρακολούθησαν την επίσκεψη καθώς δεν είχε κοινοποιηθεί το πρόγραμμα δημάρχου όπως συνηθίζεται, τα κλιμάκια των δήμων Κω και Μπόντρουμ συζήτησαν τα θέματα συνεργασίας με επίκεντρο τον πολιτισμό, τουρισμό και εμπόριο. Μάλιστα οι Τούρκοι επισκέφθηκαν και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα.  

Θυμίζουμε ότι η θαλάσσια σύνδεση παραμένει κλειστή από τον Μάρτιο του 2020 μεταξύ Κω και Τουρκίας και δεν διαφαίνεται να ανοίξει για τα ημερόπλοια.  

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν συζητήθηκε ή εάν έγιναν ερωτήσεις προς τον Τούρκο δήμαρχο και τους αντιδημάρχους που τον συνόδευαν για την μεταφορά στην Τουρκία των δύο άτυχων Τούρκων πολιτών και την τραγική τους ιστορία.   

Σάντυ Λαδικού  

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ