Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

265 μαθητές και 100 περίπου εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στα Δωδεκάνησα

11/01/2022
691 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Στα θρανία επέστρεψαν από χθες περισσότεροι από 30.000 μαθητές και 3.500 εκπαιδευτικοί  όλων των βαθμίδων από τα σχολεία της Δωδεκανήσου, έχοντας κάνει  από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τα self test που είχε καθορίσει με σχετική απόφασή του το αρμόδιο Υπουργείο.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν μέχρι και χθες αργά το απόγευμα οι προϊστάμενοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ.κ. Χαράλαμπος Ψαράς και Γιάννης Παπαδομαρκάκης αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι απουσίες που κατεγράφησαν είχαν ως εξής:

Όπως δήλωσε μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κος Χ. Ψαράς, από  τους 16.000 περίπου μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών και νηπιαγωγείων του νομού μας, δεν προσήλθαν χθες στα μαθήματά τους επειδή βγήκαν θετικοί στο τεστ κορωνοϊού 240  άτομα. Από τα σχολεία επίσης απουσίασαν και 86 εκπαιδευτικοί που επίσης ήταν θετικοί στο τεστ κορωνοϊού.

Αντίστοιχα μικρότερος ήταν πάντως ο αριθμός των εκπαιδευτικών και των μαθητών που δηλώθηκαν ως θετικά κρούσματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού μας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, συνολικά στον νομό μας, είχαμε 25 μαθητές και μαθήτριες που δεν προσήλθαν στα σχολεία τους και αντίστοιχα άλλους 25 τουλάχιστον εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Οι αριθμοί αυτοί, είναι ευμετάβλητοι, όπως σημείωσε ο κος Παπαδομαρκάκης, από μέρα σε μέρα.

Στην υπόλοιπη χώρα
 Συνολικά 14.000 ήταν τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν από τα self test που έγιναν από μαθητές και εκπαιδευτικούς πριν από το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι συνεχίζεται η διάθεση των self test στα σχολεία, ενώ το σημαντικό είναι ότι τις τελευταίες ημέρες υπεβλήθησαν σε τεστ 1,6 εκατ. άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων ήταν ασυμπτωματικοί

Rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ