Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία εγκαταλείπουν την τουριστική Ισπανία

01/08/2020
135 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Δέκα τουρίστες μη επιβεβαιωμένης εθνικότητας βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο τριών αστέρων της  Μαγιόρκας, αφού έλαβαν θετικά αποτελέσματα στο τεστ του κορωνοϊού. Πιστεύεται ότι είναι οι πρώτοι τουρίστες στο νησί που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές τους και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για την πηγή της μόλυνσης.

Πρόκειται για ένα επιπλέον πλήγμα για τον τουρισμό της Ισπανίας και ιδιαίτερα για τα νησιά της, αφού όλο και περισσότερες χώρες φαίνεται να κλείνουν για φέτος τις πόρτες των διακοπών στον δημοφιλή προορισμό.

Πρώτη η Βρετανία, η οποία αποτελεί καίρια αγορά για την Ισπανία, οπισθοχωρεί ακόμη περισσότερο,  με τους tour operators να ακυρώνουν, να αναβάλλουν ή να τροποποιούν τα πακέτα τους. Η Jet2 για παράδειγμα, ενημέρωσε τους Βρετανούς τουρίστες ότι πρέπει να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, ενώ δήλωσε ότι έχει λάβει την απόφαση να αναστείλει πτήσεις και διακοπές προς Τενερίφη, Γκραν Κανάρια, Φουερτεβεντούρα, Λανζαρότε, Μαγιόρκα, Μενόρκα και Ίμπιζα έως και στις 9 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι οι πτήσεις προς την ηπειρωτική Ισπανία έχουν ήδη ακυρωθεί , ενώ έως τις 3 Αυγούστου η εταιρεία θα εκτελεί άδειες εξερχόμενες πτήσεις για να παραλάβει τους τουρίστες της.

Παράλληλα, η TUI επέκτεινε την ακύρωση των διακοπών στην ηπειρωτική Ισπανία έως τις 17 Αυγούστου και στις Βαλεαρίδες Νήσους και τις Καναρίους Νήσους έως τις 10 Αυγούστου.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη εταιρεία διακοπών της Βρετανίας δήλωσε σε τοπικά μέσα ότι μετά από τη συντριπτική απαίτηση των πελατών να συνεχίσουν τα ταξίδια τους αυτό το καλοκαίρι θα προσθέσει πτήσεις προς την Ελλάδα και την Τουρκία.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης Skyscanner, οι αναζητήσεις πτήσεων προς Ισπανία κατρακύλησαν από τη λίστα των 10 κορυφαίων προορισμών για τους Βρετανούς, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση σχετικά με την καραντίνα των 14 ημερών στην οποία θα υποβάλλονται κατά την επιστροφή τους από τη χώρα.

Από την πλευρά της, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι ορίζει τις ισπανικές αυτόνομες κοινότητες της Αραγονίας, της Καταλονίας και της Ναβάρρας ως «περιοχές υψηλού κινδύνου» και το Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ήδη εκδώσει ταξιδιωτική προειδοποίηση για τις περιοχές αυτές. Ειδικότερα, το υπουργείο υγείας της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα,  οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Γερμανία από τις ανωτέρω ισπανικές περιοχές, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ κορωνοϊού.

Τέλος, στη Γαλλία,  ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex συνέστησε πρόσφατα τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην περιοχή της Καταλονίας.

Tornosnews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ