Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γερμανικός Τύπος: Δεν δουλεύει το εμβόλιο AstraZeneca στους άνω των 65 ετών

26/01/2021
81 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Γερμανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι το εμβόλιο της AstraZeneca ενδέχεται να μην εγκριθεί από τις αρχές της ΕΕ για χρήση σε άτομα άνω των 65 ετών. Η εταιρεία ωστόσο διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες.

Δεν είναι πολύ αποτελεσματικό σε ανθρώπους άνω των 65 ετών το εμβόλιο κορωνοϊού της AstraZeneca, σύμφωνα με πηγές από τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό που επικαλούνται οι Bild και Handelsblatt.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι Γερμανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι το εμβόλιο της AstraZeneca ενδέχεται να μην εγκριθεί από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για χρήση σε άτομα άνω των 65 ετών. Η εταιρεία ωστόσο διαψεύδει τις πληροφορίες αυτές.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί ακόμη ένα πλήγμα για την AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει το υποψήφιο εμβόλιό της μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η εταιρεία επίσης ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ενωση την Παρασκευή ότι δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους συμφωνημένους στόχους εφοδιασμού έως τα τέλη Μαρτίου.

«Τα δημοσιεύματα που θέλουν το εμβόλιο των AstraZeneca-Οξφόρδης να έχει αποτελεσματικότητα μόλις 8% σε ανθρώπους άνω των 65 ετών είναι εντελώς λανθασμένα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Τον Νοέμβριο δημοσιεύσαμε στοιχεία στο The Lancet που δείχνουν ότι οι ηλικιωμένοι εμφάνισαν ισχυρές ανοσολογικές αντιδράσεις στο εμβόλιο, με το 100% των ηλικιωμένων να παράγουν αντισώματα μετά τη δεύτερη δόση», σημείωσε ο εκπρόσωπος της AstraZeneca.

Τα δημοσιεύματα έρχονται σε μία στιγμή που η AstraZeneca είναι πίσω στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης εμβολίων Covid-19 στην ΕΕ. Οι συνομιλίες με το μπλοκ δεν ευοδώθηκαν τη Δευτέρα, ενώ περαιτέρω συζητήσεις για το θέμα έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα.

https://www.euro2day.gr/news/world/article/2062425/germanikos-typos-den-doyleyei-to-emvolio-astrazene.html?fbclid=IwAR2um9nC_qqfEBrBxd7rdwu9RyAHty_Ycqgl0LRJx6pMLUXclszDnvY64-w

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ