Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κλείνουν νωρίτερα τη σεζόν τουρκικά ξενοδοχεία λόγω της έλλειψης Βρετανών τουριστών

07/09/2021
137 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

O στόχος για 25 εκατ. τουρίστες και 20 δισ. δολάρια τουριστικές εισπράξεις για το 2021 παραμένει εφικτός, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι σε συνέντευξη Τύπου στις 4 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε, μέχρι το τέλος Αυγούστου περίπου 17 εκατομμύρια τουρίστες και Τούρκοι που ζουν στο εξωτερικό επισκέφθηκαν τη χώρα, ξεπερνώντας κατά 1 εκατομμύριο το σύνολο των τουριστικών αφίξεων το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 η Τουρκία είχε 52 εκατ. επισκέπτες και 35 δισ.δολάρια έσοδα και αναδείχθηκε έκτος πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο εκείνη τη χρονιά.

Πέρυσι, λόγω της πανδημίας οι αφίξεις συρρικνώθηκαν σε περίπου 16 εκατομμύρια, ενώ τα τουριστικά έσοδα μειώθηκαν στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεγάλο πλήγμα φέτος για την Τουρκία ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο που διατήρησε τη χώρα στην «κόκκινη λίστα» των ταξιδιωτικών προορισμών τη θερινή περίοδο. Αυτό οδήγησε ορισμένους ξενοδόχους να κλείσουν νωρίς τα ξενοδοχεία τους για την εφετινή σεζόν, όπως γράφει η hurriyetdailynews.com. Στη Μαρμαρίδα, περίπου 600 ξενοδοχεία αναμένεται να κλείσουν τις επόμενες ημέρες λόγω της μη άρσης των περιορισμών στους Βρετανούς, όπως δήλωσε ο Μπούλεντ Μπουλμπιλόγλου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής. Οι ξενοδόχοι της περιοχής συναντήθηκαν με τις τράπεζες και τον υπουργό Τουρισμού πριν από δύο εβδομάδες για να συζητήσουν την αναδιάρθρωση των δανείων τους.

Το 2019, η Βρετανία ήταν η τρίτη μεγαλύτερη πηγή τουριστών της Τουρκίας, με 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες εκείνο το έτος. Φέτος ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά τα 2/3.

Οι ξένες αφίξεις στην Τουρκία αυξήθηκαν φέτος, έναντι του 2020, από τη Ρωσία, τη Γερμανία και τις αραβικές χώρες, αλλά παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα από το 2019.

https://www.tornosnews.gr/permalink/52755.html

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ