Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σε πόση ώρα μπορεί κάποιος να κολλήσει κορωνοϊό ανάλογα με τη μάσκα

07/01/2022
348 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Πόσο προστατεύουν από τον κορωνοϊό οι υφασμάτινες, οι χειρουργικές μάσκες και οι ΚΝ95. Τη μεγάλη διαφορά στην αποτελεσματικότητα καταγράφει έρευνα του αμερικανικού CDC.

Πόσο προστατεύουν τα είδη μάσκας που κυκλοφορούν και πόσος χρόνος χρειάζεται για να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό ανάλογα με τη μάσκα που φορούν δύο άτομα που έρχονται σε επαφή;

Η Wall Street Journal, σε άρθρο της ασχολείται με το ζήτημα της διαφορετικής συμπεριφοράς των μασκών.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι υφασμάτινες μάσκες μονής ύφανσης, τις οποίες πολλοί χρησιμοποιούν για άνεση και στιλ, μπορούν να μπλοκάρουν μεγάλα σταγονίδια που περιέχουν τον ιό. Ωστόσο, δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικές με αερολύματα (aerosol) ή μικρότερα σωματίδια που περιέχουν τον ιό.

Οι μάσκες KN95 έχουν στρώση φίλτρου από πολυπροπυλένιο, που είναι ένας τύπος πλαστικού, και είναι αποτελεσματικές στο να «παγιδεύουν» μικρά σωματίδια. Η έξτρα επίστρωση δίνει υψηλό βαθμό προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, συγκριτικά με τις υφασμάτινες και τις χειρουργικές μάσκες. 

Υπενθυμίζεται ότι πλέον στην Ελλάδα, συστήνεται η χρήση μάσκας ΚΝ95 σε ΜΜΜ και σε σούπερ μάρκετ.

Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα του CDC που δημοσιεύει η WSJ, αν κανείς από τους δύο δεν φορά μάσκα τότε είναι πολύ πιθανό να κολλήσουν μέσα σε 15 λεπτά. Αν ο ένας φορά υφασμάτινη και ο δεύτερος καμία μάσκα, τότε η μετάδοση γίνεται σε 20 λεπτά. Στην περίπτωση που και οι δύο φορούν χειρουργικές μάσκες τότε χρειάζεται μία ώρα για να μεταδώσουν. Αν, ωστόσο, και οι δυο φορούν KN95 (N95) μπορεί να χρειαστούν 25 ώρες ώστε να κολλήσει ο ένας από τον άλλον. 

 


https://www.euro2day.gr/news/highlights/article/2113863/se-posh-ora-mporei-kapoios-na-kollhsei-koronoio-an.html

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Μαντάμ Σουσού
Μαντάμ Σουσού 07/01 - 18:45
Πανδημία μάσκα
Εγώ φιλενάδα αγόρασα τσάντες και παπούτσια από το Μιλάνο με δέρμα κροκόδειλου. Με το ίδιο τομάρι πήρα ασορτι και τις μάσκες μου. Τι να σου πω ξεγύμνωσα όλους τους κροκόδειλους για γερή μάσκα με δέρμα κροκόδειλου.μεγαλη προστασία μέχρι κροκοδειλια δάκρυα. Έτσι;;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ