Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Τρελή ευκαιρία: Το ναυτικό των ΗΠΑ πούλησε δύο αεροπλανοφόρα για δύο σεντ!

11/10/2021
144 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Δύο γιγάντια παροπλισμένα αεροπλανοφόρα πούλησε στην τιμή του… ενός σεντ το ένα το πολεμικό Ναυτικό Των ΗΠΑ στην International Shipbreaking Limited για διάλυση.

Πρόκειται για τα αεροπλανοφόρα USS Kitty Hawk και USS John F. Kennedy, που είχαν ναυπηγηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Με μήκος άνω των 320 μ. Και εκτόπισμα 72.000 τόνων τα αεροπλανοφόρα διέθεταν πληρώματα άνω των 3.000 ανδρών. Είχαν παροπλιστεί προ πολλού και τώρα θα οδηγηθούν σε διαλυτήριο στο Τέξας που τα αγόρασε έναντι της συμβολικής αυτής τιμής, δεδομένης της ποσότητας μετάλλου που θα αποκομίσει. Τα δύο αεροπλανοφόρα δεν διέθεταν πυρηνικούς αντιδραστήρες αφού ήταν ντιζελοκίνητα.
Από το 2017 είχε γίνει γνωστό ότι θα οδηγηθούν σε διαλυτήριο – είδηση που προκάλεσε σοκ σε μέλη των πληρωμάτων τους, που ζητούσαν να μετατραπούν σε μουσεία. Το αεροπλανοφόρο Kitty Hawk, γνωστό και ως “Battle Cat” είχε παροπλιστεί το 2009 48 χρόνια μετά την καθέλκυσή του. Είχε πάρει το όνομά του από την τοποθεσία, όπου είχαν κάνει την πρώτη πτήση τους οι αδελφοί Ράιτ. Το Kitty Hawk είχε λάβει μέρος στους πολέμους του Βιετνάμ και του Ιράκ.

To έτερο αεροπλανοφόρο, το USS John F. Kennedy, είχε αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία δύο χρόνια νωρίτερα. Είχαν καταβληθεί προσπάθειας να μετατραπεί σε πλωτό μουσείο με το Πολεμικό Ναυτικό να εμφανίζεται πρόθυμο να το δωρίσει, αλλά οι σχετικές προσφορές απορρίφθηκαν ως «ακατάλληλες». Εικάζεται ότι εκείνοι που είχαν προτείνει τη μεταφορά του στη Φλόριντα δεν απέδειξαν ότι διαθέτουν τα αναγκαία κεφάλαια για την ανακαίνιση και τη μετατροπή του σε μουσείο. Ωστόσο, δεν θα χαθεί το όνομά του, αφού θα το λάβει ένα άλλο αεροπλανοφόρο κλάσης Gerald R. Ford, που αναμένεται να ενταχθεί το 2023 στο δυναμικό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

https://www.iefimerida.gr/kosmos/ipa-polemiko-naytiko-poylise-dyo-aeroplanofora-gia-dyo-sent?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR2MkKGHU2qI82KkVRx-3pqtg77l1s9md1bC1-mIuoKYouU_ccYgWspJ6Ps#Echobox=1633885879

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Μαντάμ Σουσού 11/10 - 15:46
Αεροπλανο
Τρέχω να προλάβω να αγοράσω το αεροπλανοφορο αυτό καλέ το καλό το αμερικανικό. Με ένα δολάριο ; Τότε θα πάρω δύο ένα καθημερινό και ένα σχολιανο. Έτσι για να κάνω βόλτες και να σκάσουν όλες από τη ζήλια τους.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ