Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Bayer: Ποσό «μαμούθ» άνω των 10 δισ. δολαρίων σε αποζημιώσεις για ζιζανιοκτόνο που κατηγορείται για καρκινογενέσεις

25/06/2020
59 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις συμφώνησε να καταβάλει η μεγαλύτερη εταιρεία ζιζανιοκτόνων στον κόσμο «Bayer».

H εταιρεία θα καταβάλει 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 9,7 δισ. ευρώ για το ζιζανιοκτόνο «Roundup» προκειμένου να διευθετήσει 95.000 αγωγές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους New York Times

Οι ενάγοντες ισχυρίζονταν πως η έκθεσή τους στο ζιζανιοκτόνο Roundup τους προκάλεσε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου, όπως λέμφωμα Χότζκιν, εξαιτίας της ουσίας γλυφοσάτης.


Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η Bayer θα πληρώσει έως 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την επίλυση εκκρεμών υποθέσεων και θα διαθέσει 1,25 δισ. δολάρια για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μελλοντική ενέργεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο συμβιβασμός αυτός «θα κλείσει περίπου το 75% των τρεχουσών 125.000 κατατεθειμένων και μη καταγγελιών».

Μέχρι 5 δισεκατομμύρια δολάρια της συμφωνημένης πληρωμής θα δοθούν φέτος και επιπλέον 5 δισεκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν το 2021. Υπολογίζεται πως 25.000 μηνύσεις δεν θα διευθετηθούν αφού οι ενάγοντες δεν δέχτηκαν τον συμβιβασμό.

Η γλυφοσάτη είναι δραστικό συστατικό πολλών ζιζανιοκτόνων ενώ μέχρι στιγμής η επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα για την επικινδυνότητά της. Η Bayer αρνείται ότι είναι καρκινογόνος ουσία.

«Ο διακανονισμός για το Roundup είναι η σωστή δράση τη σωστή στιγμή για να τερματιστεί μια μεγάλη περίοδος αβεβαιότητας» έγραψε ο Werner Baumann, διευθύνων σύμβουλος της Bayer.

Το ζιζανιοκτόνο το παρήγαγε ο όμιλος αγροχημικών Monsanto που εξαγοράστηκε από την Bayer.


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ