Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ECDC: 1/100 παιδιά που νοσούν από κορονοϊό θα χρειαστεί νοσηλεία

18/12/2021
32 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τα βρέφη έως δύο μηνών αλλά και οι έφηβοι 12 - 17 ετών είναι οι δύο ηλικιακές ομάδες παιδιών που κινδυνεύουν περισσότερο να χρειαστούν νοσηλεία όταν νοσήσουν με Covid-19, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Μάλιστα κατά μέσο όρο, στις ηλικίες 0-17 ετών, ένα παιδί στα 100 περίπου θα εισαχθεί στο νοσοκομείο αν κολλήσει κορονοϊό, όπως αναφέρουν οι ερευνητές στο Eurosurveillance.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από δέκα ευρωπαϊκές χώρες -στις οποίες ωστόσο δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα- για την περίοδο Αυγούστου 2020-Οκτωβρίου 2021.

Από τα περίπου 820.000 συνολικά επιβεβαιωμένα συμπωματικά κρούσματα Covid-19 σε παιδιά έως 17 ετών, τα 9.611 (ποσοστό 1,2% ή περίπου ένα στα 100) χρειάστηκαν νοσηλεία, τα 640 (το 0,08% των κρουσμάτων και σχεδόν το 7% των νοσηλευθέντων παιδιών) χρειάστηκαν εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και τα 84 (0,01%) τελικά πέθαναν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές «τα περισσότερα παιδιά με συμπωματική νόσο Covid-19 έχουν πολύ μικρό κίνδυνο θανάτου ή νοσηλείας». Για κάθε 10.000 παιδιατρικά περιστατικά με συμπτώματα Covid-19, οι εκτιμήσεις τονίζουν ότι περίπου 117 χρειάζονται νοσηλεία, οκτώ εισαγωγή σε ΜΕΘ και ένα πεθαίνει (με βάση τουλάχιστον όσα ίσχυαν πριν την εμφάνιση της Όμικρον).

Το συμπέρασμα της ανάλυσης είναι ότι η νεότερη ηλικιακή ομάδα έως δύο μηνών έχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας λόγω Covid-19. Ωστόσο στη συνέχεια ο κίνδυνος μειώνεται έως την ηλικία των εννέα ετών και αυξάνεται ξανά στις ηλικίες 12 έως 17 ετών.

Από την άλλη πλευρά ο κίνδυνος σοβαρής έκβασης της Covid-19 είναι μεγαλύτερος στα παιδιά που έχουν υποκείμενα νοσήματα όπως είναι ο καρκίνος και ο διαβήτης. Η πιθανότητα για νοσηλεία, εισαγωγή σε ΜΕΘ και θάνατο είναι αντίστοιχα αυξημένος κατά επτά, εννέα και 27 φορές για τα παιδιά που έχουν τουλάχιστον μια συννοσηρότητα. Πάντως σχεδόν το 84% των νοσηλευομένων παιδιών με Covid-19 δεν έχει κανένα υποκείμενο νόσημα, πράγμα που σημαίνει ότι κατά τα άλλα υγιή παιδιά μπορούν κάλλιστα να χρειαστούν νοσοκομείο, αν μολυνθούν από τον κορονοϊό.

Σημειώνεται πως οι ερευνητές υποστήριξαν ότι μετά τον Ιούλιο εμφανίζεται αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά. Αυτό κυρίως οφείλεται στην επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα. Πλέον το μόνο που μένει να φανεί είναι τι συμβεί στην περίπτωση της πιθανής επικράτησης της Όμικρον.Πηγή: Reporter.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ