Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Καταγγελία από πρώην εργαζόμενη στο Ράδιο Αρβύλα: «Ηξεραν τι ήταν ο συνεργάτης τους»

16/12/2021
826 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση με τα βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου που ανέβασε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος στο διαδίκτυο.

Mια πρώην εργαζόμενη της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» έκανε μια ακόμα καταγγελία για απρεπή και «γλοιώδη», όπως αναφέρει, συμπεριφορά ενώ αναφερόμενη στην υπόλοιπη ομάδα, προχωρώντας στην καταγγελία πως ήξεραν τη συμπεριφορά του και «δεν δέχεται το σύννεφο από το οποίο έπεσαν».

Η ανάρτηση της πρώην εργαζόμενης του Ράδιο Αρβύλα για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο:

«Σαν πρώην εργαζόμενη στο Ράδιο Αρβύλα θα τα πω, γιατί σαν γυναίκα τα έχω πει πολλάκις και τα είπαν κι άλλοι καλύτερα από ‘μένα.

Το θέμα της δημοσίευσης πορνογραφικού υλικού εν αγνοία των συμμετεχόντων έχει προφανώς πολλές διαστάσεις, κοινωνικές, ψυχολογικές, νομικές. Θέλω εδώ να αναφερθώ σε μία μόνο, αυτή που αφορά την ανοχή των άλλων.

Ας δεχτούμε ότι οι υπόλοιποι τρεις του πάνελ δεν ήξεραν ότι ο τέταρτος ανεβάζει στο ίντερνετ προσωπικές στιγμές άλλων ανθρώπων εν αγνοία τους. Μιας και είναι αδύνατο να ξέρουμε αν ισχύει στ’ αλήθεια ή όχι, ας δεχτούμε ότι δεν το ήξεραν. Θέλω όμως, σαν άνθρωπος που συνεργάστηκα μαζί τους, να πω τι ήξεραν.

Ήξεραν ότι ο εν λόγω τύπος είναι ένας γλοιώδης παρενοχλητής. Ήξεραν ότι την πέφτει σε ό,τι κινείται, προχωρώντας άμεσα και σε κινήσεις – χοντράδες αν τυχόν η εκάστοτε κοπέλα προσπαθούσε να αρνηθεί με ευγενικό τρόπο. Γιατί δεν έφτανε να δείξεις ευγενικά ότι δεν ενδιαφέρεσαι, καθώς κάθε ευγένεια την έπαιρνε ως αφορμή για περισσότερο μπάσιμο.

Ήξεραν όλοι ότι παρενοχλούσε τα κορίτσια στο γραφείο, στο στούντιο, όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν. Φαίνεται βέβαια και στην ίδια την εκπομπή όλα αυτά τα χρόνια πως είναι αποδεκτό από τους υπόλοιπους το γλοιώδες πέσιμό του σε συνεργάτιδες και καλεσμένες μουσικούς.

Έχω πολλά παραδείγματα να δώσω και από τη συμπεριφορά του προς εμένα. Όπως ότι με προσκάλεσε μέσα στο στούντιο την ώρα της ραδιοφωνικής του εκπομπής και ενώ βρισκόμουν στο χώρο για θέματα της τηλεοπτικής, για να μου δείξει πώς γίνεται η εκπομπή και να μου την πέσει εντός και εκτός αέρα. Όπως ότι μου έφερε λουλούδια “από τον κήπο της μητέρας του”, στα καλά καθούμενα και μπροστά στους συναδέρφους μου στη συντακτική ομάδα της Αρβύλας.

Για το πόσο ντράπηκα φυσικά, ούτε λόγος. Όταν παραιτήθηκα από την Αρβύλα με πλησίασε για να μου τάξει άλλη δουλειά και όταν δέχτηκα να συναντηθούμε να το συζητήσουμε μου είπε έξω από τα δόντια ότι θα χρειαστεί πρώτα “να περάσω από το σπίτι του για να μου δείξει τη συλλογή με τα CD του”.

Και όταν έφυγα αηδιασμένη από εκείνη τη συνάντηση φυσικά δεν πτοήθηκε, καθώς μου έστελνε μηνύματα, στα οποία ποτέ δεν ανταποκρινόμουν, για ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ. SMS και viber, πρωί ή βράδυ, χωρίς ποτέ να ανταποκρίνομαι, δεν είχε καμία σημασία για τον “Σκύλο”.

Το τελευταίο μήνυμα μου το έστειλε πριν 4 περίπου χρόνια (8 χρόνια από την τελευταία φορά που τον είδα!!), για να με ενημερώσει, έτσι στο άσχετο, για τις επιδόσεις του στο στοματικό έρωτα. Ναι, καλά διαβάσατε.

Δεν ξέρω λοιπόν να σας πω αν ήξεραν για τις παράνομες πράξεις του, μπορώ όμως σίγουρα να σας πω ότι ήξεραν για τις “νόμιμες” και τις φανερές. Αυτές που στην καθημερινότητα γίνονται ανεκτές, εν μέσω αστείων, με βλέμματα που κάνουν πως δε βλέπουν και με σκέψεις τύπου “Έλα μωρέ, έτσι είναι ο Στάθης”. Με ανοχή, λοξές ματιές και σιωπηλή συγκάλυψη, έτσι συνέπλεαν με το γυμνοσάλιαγκα οι υπόλοιποι.

Αναγνωρίζω τις καλές τους προθέσεις εν γένει, αλλά το σύννεφο από το οποίο δείχνουν να έπεσαν, όχι.

Στην τελική γιατί όχι, έτσι κι αλλιώς με αυτόν τον τρόπο δε συμπλέει και η πλειονότητα των Ελλήνων που έχει στο περιβάλλον της έναν φίλο, έναν γνωστό, έναν ξάδερφο, έναν θείο ή ένα συνεργάτη που είναι ένας γλοιώδης πέφτουλας που παρενοχλεί γυναίκες;».

Revenge Porn: Πάει για κακούργημα η διαρροή σεξουαλικών – Γιατί υπάρχουν ενστάσεις

Αλλαγές επί το αυστηρότερο ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις περιπτώσεις της παράνομης διοχέτευσης ή διακίνησης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε σχέση με την ερωτική ζωή, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μετά το σάλο που ξέσπασε με την υπόθεση της δημοσίευσης στο Διαδίκτυο προσωπικών στιγμών σεξουαλικής φύσης από τον παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλο, το υπουργείο Δικαιοσύνης μελετά κατά πληροφορίες την αυστηροποίηση της ποινής για το συγκεκριμένο αδίκημα. Συγκεκριμένα, κατά τις ίδιες πηγές, πρόθεση είναι η αναβάθμισή του σε κακούργημα, κάτι που σημαίνει πως οι δράστες της δημοσιοποίησης ερωτικών βίντεο χωρίς τη συναίνεση του παθόντος θα αντιμετωπίζουν ποινή μεγαλύτερη των 5 ετών.

Ανήλικο θύμα

Μάλιστα, πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει ειδική επιβαρυντική περίσταση όταν η πράξη στρέφεται κατά ανήλικου θύματος στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας των ανηλίκων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων που έχει επιδείξει το υπουργείο Δικαιοσύνης με τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Η είδηση της πρόθεσης αυστηροποίησης της εν λόγω διάταξης προκάλεσε πάντως ποικίλες αντιδράσεις στον νομικό κόσμο.

Οι ποινικολόγοι

Πολλοί ποινικολόγοι, όπως ο Κωνσταντίνος Γώγος, χαιρέτισαν την πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αύξηση της ποινής του αδικήματος της παράνομης διοχέτευσης προσωπικών δεδομένων. «Η προστασία της ιδιωτικότητας και της σεξουαλικής ελευθερίας αποτελεί ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει άμεσα να απασχολήσει το νομικό μας σύστημα. Η παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενώ η ανηλικότητα είναι ένας επιπλέον παράγοντας που απαιτεί ιδιαίτερη προστασία, καθώς το ανήλικο αποτελεί ευκολότερο θύμα, άρα χρειάζεται μεγαλύτερη προστασία. Ολα αυτά μπορούν ευκολότερα να επιτευχθούν με την αύξηση της επαπειλούμενης ποινής τόσο κατασταλτικά όσο και δικαιοπροληπτικά», δηλώνει στον «Ε.Τ.» ο κ. Γώγος.

Η αντίθετη άποψη

Αλλοι νομικοί έχουν την αντίθετη άποψη, υπενθυμίζοντας πως ο Ποινικός Κώδικας αναθεωρήθηκε μόλις πριν από έναν μήνα, ενώ έχει αλλάξει άλλες δύο φορές από το 2019. Σύμφωνα με τον ποινικολόγο Πέτρο Πανταζή, το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές, ειδικά μετά την ψήφιση του νόμου 4624/2019, που ενσωμάτωσε στην ελληνική νομοθεσία τον «Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα», γνωστό και ως «GDPR».

«Κατά το νόμο αυτό», σημειώνει ο κ. Πανταζής, «εάν η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων αφορά στη σεξουαλική ζωή του ατόμου, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή έως 100.000 ευρώ. Επίσης, κατά το άρθρο 348Γ του Ποινικού Κώδικα, όποιος εξωθεί ή παρασύρει ανήλικο προκειμένου να συμμετάσχει σε πορνογραφικές παραστάσεις ή διοργανώνει αυτές τιμωρείται ως εξής: α) αν ο παθών δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, με κάθειρξη, β) αν ο παθών συμπλήρωσε τα δώδεκα αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη, με κάθειρξη έως δέκα έτη, γ) αν ο παθών συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα έτη, με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών. Η προστασία, λοιπόν, της εικόνας του κάθε προσώπου και των ιδιωτικών του στιγμών, ανηλίκων και ενηλίκων, από τη δημοσιοποίησή τους στο Διαδίκτυο, προστατεύεται επαρκώς με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Σπασμωδικές και επιπόλαιες νομοθετικές ρυθμίσεις, υπό την πίεση της “κοινής γνώμης” ή της εφήμερης δημοσιότητας, βλάπτουν την ασφάλεια του Δικαίου, νοθεύουν τη διαχρονικότητα του ποινικού νόμου και, εντέλει, βλάπτουν τη Δικαιοσύνη».


https://eleftherostypos.gr/ellada/872279-stathis-panagiotopoulos-ixeran-ti-itan-o-synergatis-tous-kataggellei-proin-ergazomeni-sto-radio-abryla/

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αναγνωστες
Αναγνωστες 16/12 - 11:43
Τηλεόραση
Φυσικά και γνώριζαν τα πάντα οι γελοίοι.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ