Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Konjac, το θαυματουργό βότανο που καταπολεμά τη χοληστερίνη και το πάχος

19/11/2020
145 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το Konjac ή γλυκομανάνη διεκδικεί την δική του θέση ανάμεσα στα βότανα τα οποία ως συμπληρώματα μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους ή καλύτερη διαχείριση των επιπέδων χοληστερίνης.

Ας δούμε το γιατί στο άρθρο που ακολουθεί.

Τί είναι το Konjac ή γλυκομανάνη;

Η υψηλή περιεκτικότητα του Konjac σε φυτικές ίνες προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στην υγεία.

Γλυκομανάνη είναι η ζάχαρη από τις ρίζες του Elephant Yam, περισσότερο γνωστό ως φυτό Konjac. Διαλύεται στο νερό και έχει ιδιότητες που προάγουν την απώλεια βάρους.

Η γλυκομανάνη χρησιμοποιείται κυρίως κατά της δυσκοιλιότητας και του διαβήτη. Εκτός από την ιδιότητα της να ελέγχει τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα, μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης.

Άλλες χρήσεις της περιλαμβάνουν την προσθήκη της στην μαγειρική των φαγητών όπου χρησιμοποιείται ως πυκνωτικό και δημιουργός γαλακτώματος.

Μορφές προϊόντων Konjac

Το Konjac μπορεί να το συναντήσουμε με την μορφή χυλοπιτών (noodles), που μπορείτε να βράσετε, να μαγειρέψετε και να τις καταναλώσετε σε συνδυασμό με λαχανικά ή άλλες τροφές.

konjac-2o-noodles

Διατίθεται ακόμη και με την μορφή ποτού.

Στην Ασία ειδικότερα παρασκευάζεται σε μορφή ενός ζελέ φρούτου ή ακόμη και καραμέλας.

Προσοχή με αυτές τις καραμέλες για τους λόγους που θα διαβάσετε παρακάτω στο άρθρο.

Τέλος είναι δυνατόν να βρεθεί και ως ένα συμπλήρωμα το οποίο προστίθεται σε τροφές και χρησιμοποιείται ανεξάρτητα από μόνο του.

Οφέλη υγείας της Ρίζας Konjac

Πριν να μιλήσουμε ειδικότερα για τα οφέλη υγείας θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ρίζα Konjac δεν έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες, κάτι που την κάνει εξαιρετικά ελκυστική για οποιαδήποτε μορφή διατροφής και αν ακολουθείτε.

Και μαζί με την μηδενική σχεδόν αντιστοιχία σε θερμίδες το επόμενο ακόμη πιο σοβαρό πλεονέκτημα είναι ότι αποτελείται κυρίως από φυτικές ίνες και όπως γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά οι φυτικές ίνες το κυρίαρχο στοιχείο οιασδήποτε διαδικασίας απώλειας βάρους.

Το πρώτο και κυριότερο όφελος που έχουμε για την υγεία μας είναι ότι η ρίζα του φυτού Konjac είναι μίας πρώτης τάξεως πηγή διαλυτής φυτικής ίνας.

Είναι μία παράμετρος άμεσα αναγκαία για μία υγιεινή δίαιτα οπωσδήποτε, αν και σε σχεδόν σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις χρειαζόμαστε μεγαλύτερες ποσότητες φυτικών ινών που θα μας βοηθήσουν να αισθανόμαστε πιο πλήρεις για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Ο λόγος που το συγκεκριμένο συμπλήρωμα είναι τόσο αποτελεσματικό είναι ότι έχει την ικανότητα και απορροφά μεγάλη ποσότητα υγρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από μελέτες αποδείχθηκε ότι η ρίζα Konjac μπορεί να διατηρήσει έως και 100 φορές το βάρος της σε υγρά.

Επίσης κάτι το οποίο τονίζουμε και παρακάτω είναι το γεγονός ότι παρεμποδίζει το στομάχι να αδειάσει από την οποιαδήποτε τροφή γρήγορα, που έχει την γνωστή επίδραση στην αίσθηση της πληρότητας και επιδρά επίσης θετικά στην αντίσταση της ινσουλίνης και στα επίπεδα ζάχαρου στο αίμα.

Καθόσον ο μεταβολισμός διατηρείται σε υψηλά επίπεδα ενώ η πέψη επιβραδύνει, η ρίζα Konjac βοηθά το σώμα να κάνει χρήση πρόσθετων πηγών οι οποίες υπάρχουν αποθηκευμένες στο σώμα.

Και ένα ακόμη από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της ρίζας Konjac είναι ότι βοηθά το σώμα να αποτοξινωθεί. Μία ιδιότητα την οποία εκμεταλλεύτηκαν αρχαίοι πολιτισμοί και παραδοσιακές ιατρικές επί αιώνες.

konjac-2o-riza

Ένα ακόμη περίεργο πλεονέκτημα που συναντάμε σε αυτό το συμπλήρωμα είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αντίδοτο σε περιπτώσεις τροφικών δηλητηριάσεων. Μελέτες έδειξαν ότι το Konjac δεσμεύει βακτήρια όπως το E.coli και η σαλμονέλα, βοηθώντας να τα αναγκάσει να κινηθούν ταχύτερα και να εγκαταλείψουν το σώμα σε μικρότερο χρόνο.

Shirataki noodles (χυλοπίτες)

Οι χυλοπίτες Shirataki (Shirataki noodles) παρασκευάζονται από έναν κόνδυλο του Ασιατικού φυτού Konjac.

Οι κόνδυλοι ξεραίνονται και αλέθονται για να παράγουν αλεύρι, το οποίο ειδικά στην Ασία χρησιμοποιείται για πολλούς αιώνες με σκοπό την παρασκευή χυλοπιτών, τόφου και σνακς, παράλληλα με την χρήση του στην Κινεζική ιατρική.

Οι χυλοπίτες αυτού του είδους λοιπόν έχουν ελάχιστες θερμίδες και ούτε υδατάνθρακες, αλλά ούτε και ζάχαρη ή πρωτείνες.

Η μόνη ουσία που περιέχουν είναι ένα είδος διαλυτέας φυτικής ίνας η οποία καλείται γλυκομανάνη και για την οποία μιλήσαμε παραπάνω και η οποία δεν αφομοιώνεται (χωνεύεται) από το λεπτό έντερο. Με την απουσία των υδατανθράκων δεν προκαλούν αύξηση του ποσοστού του ζάχαρου στο αίμα. Είναι επίσης απαλλαγμένες από την ουσία γλουτένη.

Ένας μεγάλος αριθμός από αυτές τις χυλοπίτες διατίθεται σε υγρή κατάσταση ή είναι συσκευασμένες σε υγρό.

Μπορείτε να τις πλύνετε με νερό της βρύσης για να διώξετε κατά κάποιο τρόπο την μυρωδιά που έχουν και να συνεχίσετε προετοιμάζοντας τις ανάλογα με τις επιθυμίες σας και τις προτιμήσεις σας.


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

https://www.health-fitness.gr/konjak-to-thavmatourgo-votano/

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

ΕΞΟΔΟΣ