Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

N. Μανούσης: Εις μνήμην Ζαχαρία Τσιρπανλή - Χαιρετισμός στην εκδήλωση τιμής και μνήμης

13/08/2023
5 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αγαπητή Κα Πρόεδρε ,

Εκλεκτή κα Μαρία Τουλαντα Παρισίδου 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω  εσάς κ τα μέλη του ΔΣ του πνευματικού ομίλου ο «Φιλητάς»για την πρόσκληση συμμετοχής μου στην εκδήλωση εις μνήμην του αείμνηστου Καθηγητού κ σημαντικού Κώου  Ιστορικού κ Λαογράφου Ζαχαρία Τσιρπανλή .

Ευρισκόμενος εκτός Κώ σας αποστέλω τον παρόντα χαιρετισμό. Παράλληλα θα ήθελα   να  συγχαρώ όλους τους συντελεστές της σημερινής εκδήλωσης ευχόμενος κάθε επιτυχία  στην σημερινή εκδήλωση !

Με τον Ζαχαρία Τσιρπανλη μας συνέδεαν απο μακρού ,βαθειά άλληλοεκτίμηση κ αισθήματα σεβασμού φιλίας  κ αγάπης  ,που ενισχύθηκαν το 2001 με την τιμητική  εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε μετά απο πρόταση μου στο  Δ.Σ. της Ένωσης  Κώων Αθηνών  επί προεδρίας μου στο  Ξενοδοχείο Τιτάνια της οδού Πανεπιστημίου στην Αθήνα σε μια ξεχωριστή «γιορτή»  για τον Ζαχαρία  Τσιρπανλή που οι ομιλητές Αλέξης Σαββίδης,  Μηνάς Αλεξιάδης ,Νίκος Μανούσης, κ με την αντιφώνηση του τιμώμενου  Ζαχαρία Τσιρπανλή  ,στο τέλος, που ευχαρίστησε ολους  τους παρευρισκόμενους κ τους ομιλητές για τις αναφορές στο έργο του την προσφορά του  κ την συμβολή του  στην Ιστορία της Δωδεκανήσου κ ιδιαίτερα στην Ιστορία της Κω. Ολοκληρώνοντας την ομιλία  του κ απευθυνόμενος  στους παρευρεθέντες   ανέφερε μεταξύ άλλων : «.. Κύριε πρόεδρε, κύριε  Μανούση ,κυρίες και κύριοι θα ήθελα τελειώνοντας να μου επιτρέψετε να αντιγυρίσω την τιμή προς τα δικά σας πρόσωπα υπενθυμίζοντας το γνωστό λαϊκό δίστιχο :     «όποιος τιμά τον άλλονε, τιμά τον εαυτό του και ανάλογα με την τιμή έχει το μερτικό του·» 

με μια αναγκαία υποσημείωση ότι το δικό σας μερτικό είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερο από το δικό μου.»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι τότε Δωδεκανήσιοι και Κώοι Υπουργοί κ Βουλευτές συνάδελφοι του καθηγητές ,καθώς κ πλήθος απο επίλεκτους συμπατριώτες κ φίλους . 

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων  εκτίμησης κ αγάπης ,ο  γράφων με αισθήματα τιμής κ συγκίνησης ,του απένειμε  αναμνηστική τιμητική πλακέτα ,εκ μέρους του ΔΣ της Ένωσης ΚΩΩΝ Αθηνών για την προσφορά του στην Ιστορία κ την Λαογραφία !

Εις ανάμνηση ,με την επιμέλεια του Καθηγητού Μ.Αλεξιάδη ,εκτυπώθηκε απο την Ένωση ΚΩΩΝ Αθηνών , αναμνηστικό  έντυπο τεύχος ,ανάτυπο   

  της εκδήλωσης με τις ομιλίες  κ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό !

Ευχαριστώ για την υπομονή σας 

Με Σεβασμό στην μνήμη του αλησμόνητου καθηγητού μας

Νίκος Μανούσης 
Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω (ΔΙΙΚ)
π. Πρόεδρος Ένωσης ΚΩΩΝ Αθηνών 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ