Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εκπληκτικό: Οι μισοί Βρετανοί έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση

20/03/2021
84 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έχει εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός των ενηλίκων στη Βρετανία.

Η Βρετανία έχει τώρα εμβολιάσει με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού το 50% του πληθυσμού όλων των ενηλίκων στη χώρα, όπως ανέφερε σήμερα, σε μία ανάρτησή του στο Twitter, o υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

O μισός πληθυσμός των ενηλίκων στη Βρετανία έχει μέχρι τώρα λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19, με τη χώρα να γίνεται η πρώτη, από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, που καταγράφει μία τέτοια σημαντική εξέλιξη.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ έγραψε στο Twitter ότι αυτό επιτεύχθηκε μετά την πραγματοποίηση των χθεσινών 660.276 εμβολιασμών-ρεκόρ

Το Ισραήλ ηγείται στον εμβολιασμό του πληθυσμού του, ενώ ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η Χιλή, και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, ώστε να δουν ποιες οικονομίες θα κατορθώσουν να ανακάμψουν πρώτες.

"Το εμβόλιο είναι μία ιστορία εθνικής επιτυχίας και η έξοδος μας από αυτή την πανδημία" έγραψε ο Χάνκοκ, προσθέτοντας πως ο ίδιος είναι "ενθουσιασμένος".

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έλαβε χθες την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19, ενώ η χορήγηση του αναφερόμενου εμβολίου, είχε προσωρινά ανασταλεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια του. 

Με τη διανομή του, να γίνεται από την κρατική υπηρεσία υγείας, η προώθηση του βρετανικού εμβολίου εξελίχθηκε αρχικά, ταχύτατα, αλλά η κυβέρνηση προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα, για μία σημαντική καθυστέρηση τον Απρίλιο, εξαιτίας μιας καθυστέρησης ενός φορτίου από το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας, αλλά και επειδή, μία παρτίδα του εμβολίου στη Βρετανία, πρέπει να επανεξεταστεί.

Η Βρετανία έχει μέχρι σήμερα, στηρίξει τον εμβολιασμό, στα εμβόλια της AstraZeneca και του πανεπιστημίου Oxford, αλλά και της Pfizer-BioNTech. 

Την ίδια στιγμή, η χώρα εξετάζει το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης, έστω πειραματικά, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή μοριακού ελέγχου για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα.

Ο υπουργός πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, της Αγγλίας, Ολιβερ Ντάουντεν  ανέφερε, πως "είναι ένα θέμα το πιστοποιητικό κατά του COVID-19 ώστε να βοηθήσουμε την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα με ασφάλεια για όλους. Δουλεύουμε με πολλούς, πάρα πολλούς φορείς και επιστήμονες, ώστε σύντομα να βρούμε τρόπους για την ασφαλή επιστροφή των φιλάθλων. Γήπεδα χωρίς φιλάθλους δεν βοηθούν τον αθλητισμό". 

Η ΕΕ απείλησε να διακόψει τις εξαγωγές εμβολίων στη Βρετανία

Την Τετάρτη, η Ευρώπη έγινε η πρώτη περιοχή στον κόσμο που ξεπέρασε τους 1.000.000 θανάτους που συνδέονται με τον νέο κορονοϊό, καθώς οι εκστρατείες εμβολιασμού βρίσκονται αντιμέτωπιες με νέες παραλλαγές του ιού που προκαλεί ένα τρίτο κύμα λοιμώξεων το οποίο μπορεί και πάλι να κατακλύσει τα νοσοκομεία.

Την ίδια ημέρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση απείλησε να απαγορεύσει τις εξαγωγές εμβολίων Covid-19 στη Βρετανία για να προστατεύσει τις ανεπαρκείς δόσεις για τους πολίτες των 27 κρατών μελών της. Ο αριθμός των λοιμώξεων στην Ευρώπη έχει αρχίσει να αυξάνεται, με τη Γαλλία να καταγράφει πρόσφατα το μεγαλύτερο μονοήμερο άλμα σε κρούσματα μετά τον Νοέμβριο. Η περιοχή αναφέρει επί του παρόντος ένα εκατομμύριο νέες ημερήσιες μολύνσεις περίπου κάθε έξι ημέρες.

Χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, εξακολουθούν να πλήττονται περισσότερο από την πανδημία, με βάση τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ