Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μακελειό στη Βιέννη: 4 νεκροί, 15 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών

03/11/2020
42 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Συγκλονίζει τη Βιέννη και την παγκόσμια κοινότητα η αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι σε έξι σημεία στο κέντρο της πόλης αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Τέσσερις μέχρι στιγμής νεκροί, ανάμεσά τους και ο ένας δράστης, και 15 τραυματίες είναι ο νεώτερος απολογισμός της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, ο νεκρός δράστης ήταν οπαδός του ISIS, φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, η οποία αποδείχτηκε ψεύτικη και κουβαλούσε μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Ο δήμαρχος της Βιέννης, Μίχαελ Λούντβιγκ, δήλωσε ότι μία γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται 6 από τους τραυματίες. Ένας αστυνομικός συγκαταλέγεται στους τραυματίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ νωρίτερα, η εφημερίδα Kronen Zeitung είχε μεταδώσει την πληροφορία ότι ένας από τους δράστες ανατινάχθηκε μετά την ένοπλη επίθεση στο κέντρο της Βιέννης.

Σε εξέλιξη μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι είναι βαριά οπλισμένοι και επικίνδυνοι, όπως είπε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ. Ο ίδιος ανέφερε ότι νεκρός είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης.

Για απεχθή τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς. Η αστυνομία έχει αποκλείσει μία μεγάλη περιοχή στο κέντρο της Βιέννης, ενώ ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν τους δράστες. Οι έρευνες, με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων, έχουν επεκταθεί και εκτός της αυστριακής πρωτεύουσας.

Με απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, οι ένοπλες δυνάμεις ανέλαβαν την προστασία κτηρίων στη Βιέννη, ώστε η αστυνομία να επικεντρωθεί στο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ