Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ξεκίνησε η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας - Τουλάχιστον 8 νεκροί από τους βομβαρδισμούς

24/02/2022
83 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εννέα τραυματιστεί από τον βομβαρδισμό των δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους σε πολλές ουκρανικές πόλεις και αποβίβασαν στρατεύματα στη νότια ακτή της χώρας την αυγή, ανέφεραν αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης, αφού ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε μια, όπως την αποκάλεσε, ειδική στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά. Για «εισβολή ευρείας κλίμακας» έκανε λόγο ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Λίγο μετά τις δηλώσεις του Πούτιν στη ρωσική κρατική τηλεόραση, οι πολίτες στο Κίεβο άρχισαν να ακούνε εκρήξεις, ενώ πολλοί κρότοι από πυροβολισμούς ακούγονταν κοντά στο κεντρικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Ρώσος Πρόεδρος στις 05:00 (ώρα Ελλάδας). Ο Πούτιν είπε ότι η χώρα του δεν μπορούσε να ανεχθεί αυτές που αποκάλεσε απειλές από την Ουκρανία και προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε ξένης ανάμιξης στην οποία η Μόσχα θα ανταποδώσει αμέσως.

Στην τηλεοπτική του ομιλία, λίγο πριν την επίθεση, ο Πούτιν ζήτησε από τους Ουκρανούς στρατιώτες να αφήσουν κάτω τα όπλα τους και να επιστρέψουν στο σπίτι. Είπε ότι η Ρωσία σεν σχεδιάζει να «καταλάβει» τη γείτονα χώρα, αλλά ότι πρέπει «να αμυνθεί απέναντι σε αυτούς που κρατούν την Ουκρανία όμηρο», κατηγορώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι ξεπέρασαν την κόκκινη γραμμή της Ρωσίας, διευρύνοντας τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.


Ο Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία ακολουθήσει θα την έχει το «ουκρανικό καθεστώς». 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε πως οι προσευχές του είναι με τον ουκρανικό λαό «καθώς υφίσταται μια απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις».

«Εισβολή ευρείας κλίμακας» σε έναν «επιθετικό πόλεμο»

«Ο Πούτιν ξεκίνησε μόλις εισβολή ευρείας κλίμακας στην Ουκρανία», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα. «Ειρηνικές πόλεις της Ουκρανίας δέχονται επίθεση. Πρόκειται για επιθετικό πόλεμο. Η Ουκρανία θα αμυνθεί και θα νικήσει. Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να σταματήσει τον [πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ] Πούτιν. Τώρα είναι ώρα για δράση», ανέφερε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Δεν θα πλήξουμε αμάχους

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη.

Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκονται στο στόχαστρο επιθέσεων με το πυροβολικό ή με πυραύλους πόλεις ή περιοχές όπου ζουν άμαχοι.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας αποκρούει αεροπορική επίθεση των εισβολέων, ενώ διαβεβαίωσε πως οι πληροφορίες ότι έγινε απόβαση ρωσικών δυνάμεων στην Οδησσό είναι ψευδείς.

Σε κατάσταση πολέμου κηρύσσεται η Ουκρανία -Υπόσχεται νίκη ο Ουκρανός Πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε σήμερα τους συμπολίτες του να «μην πανικοβάλλονται» καθώς άρχισε ρωσική επίθεση και τους υποσχέθηκε τη «νίκη», γνωστοποιώντας ταυτόχρονα πως επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε όλη την επικράτεια.

«Μην πανικοβάλλεστε, είμαστε έτοιμοι για όλα, θα νικήσουμε», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έπληξε στρατιωτικές υποδομές και θέσεις της συνοριοφρουράς.

Λίγη ώρα αργότερα, ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα.

Η ρωσική επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας, σκοπό έχει «να καταστραφεί το ουκρανικό κράτος, να καταληφθεί η επικράτειά της διά της βίας και να επιβληθεί κατοχή», ανέφερε εξάλλου το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κίεβο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «δράσει αμέσως», να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία. «Μόνο εάν δράσουμε ενιαία και σθεναρά μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση του Βλαντίμιρ Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας».

Καταδικάζουν την αδικαιολόγητη επίθεση οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Την «αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία» καταδικάζουν με κοινή ανάρτησή τους στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Σαρλ Μισέλ.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σε αυτές τις σκοτεινές ώρες, οι σκέψεις μας είναι στην Ουκρανία και στις αθώες γυναίκες, άνδρες και παιδιά καθώς αντιμετωπίζουν αυτήν την απρόκλητη επίθεση και φοβούνται για τη ζωή τους. Το Κρεμλίνο θα λογοδοτήσει», ανέφεραν.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, ο Όλαφ Σολτς, χαρακτήρισε τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση που άρχισε σήμερα στην Ουκρανία «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου και μίλησε για «μαύρη ημέρα» για ολόκληρη την Ευρώπη.

«Η Γερμανία καταδικάζει με τον πιο σθεναρό τρόπο» την επίθεση που διέταξε με «αδίστακτο» τρόπο ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και εκφράζει «αλληλεγγύη στην Ουκρανία και στους πολίτες της».

Πρόσθεσε ότι θα συζητηθεί με τους εταίρους της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην G7 για τα μέτρα που η Δύση προειδοποιούσε πως θα επέβαλε στη Ρωσία σε περίπτωση επίθεσης.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε σήμερα τις «φρικιαστικές εξελίξεις στην Ουκρανία», εκτιμώντας ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «επέλεξε τον δρόμο της αιματοχυσίας και της καταστροφής εξαπολύοντας αυτή την απρόκλητη επίθεση».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί μας θα αντιδράσουν με αποφασιστικό τρόπο», πρόσθεσε μέσω Twitter, διευκρινίζοντας ότι συνομίλησε νωρίτερα σήμερα με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Ρωσία αναστέλλει πτήσεις κοντά στα σύνορα

Η Ρωσία προχωρά σε αναστολή όλων των πτήσεων εσωτερικού προς και από διάφορα αεροδρόμια κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία ως το πρωί της 2ης Μαρτίου, ανακοίνωσε η Rosaviatsiya, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας.

Οι πτήσεις στα αεροδρόμια των πόλεων Ροστόφ-ον-Ντον, Κράσνονταρ, Ανάπα, Γκελέντζικ, Μπέλγκοροντ, το Βορονέζ και τη Σταυρούπολη, μεταξύ άλλων, αναστέλλονται για λόγους ασφαλείας, διευκρίνισε.


insider.gr (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 25/02 - 08:22
Διονύσιος Σολωμός
Μοναχή το δρόμο πήρες εξαναρθες μοναχή. Δεν είναι εύκολες οι θύρες αν η χρεια τες κουρταλει. Για την Ουκρανία που ζήτησε βοήθεια. Δεν είναι εύκολα ανοιχτές οι πόρτες όταν τις κτυπαει η ανάγκη.
Παροιμία
Παροιμία 24/02 - 17:56
Πολιτική
Παίζει ο λύκος με το αρνί για να δούμε τι θα βγεί.
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ
ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 24/02 - 10:47
Πολιτική
Μέγα λάθος της Ρωσίας και του Πούτιν. Μέχρι τώρα καλά τα πήγε τον πόλεμο τι τον ήθελε. Κατά τον Γουίνστον Τσώρτσιλ το αποτέλεσμα του πολέμου είναι το μηδέν. Πόλεμος συν θάνατος ισον μηδέν έλεγε πολύ σοφά.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ