Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

AirCar: Πήρε άδεια για να πετάει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο

26/01/2022
255 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο AirCar έλαβε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας στη Σλοβακία. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το τετράτροχο όχημα γίνεται αεροσκάφος!

Το σλοβακικό ιπτάμενο αυτοκίνητο AirCar έλαβε το πράσινο φως πετάξει στους ουρανούς σαν αεροσκάφος, αφού η Αρχή Μεταφορών της Μπρατισλάβα του χορήγησε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, την Τρίτη (25.01.2022).

«Η πιστοποίηση του AirCar ανοίγει τον δρόμο για την παραγωγή ιπτάμενων, αποτελεσματικών αυτοκινήτων», ανέφερε ο Στέφαν Κλάιν, ο ιδρυτής και διευθυντής της εταιρείας KleinVision που σχεδίασε και κατασκεύασε αυτό το υβριδικό όχημα. «Πρόκειται για την επίσημη επιβεβαίωση της δυνατότητάς μας να μεταμορφώσουμε τα ταξίδια μέσων αποστάσεων», πρόσθεσε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην αεροπλοΐα, η «μέση απόσταση» αντιστοιχεί σε πτήσεις μικρότερες των 2.000 χιλιομέτρων.

Το AirCar έκανε την πρώτη πτήση του σε αστικό περιβάλλον τον Ιούνιο του 2021. Διαθέτει 1.600άρη κινητήρα της BMW και μπορεί να απογειωθεί από έναν διάδρομο μήκους 300 μέτρων. Πετά με ταχύτητα 170 χιλιομέτρων την ώρα και έχει αυτονομία πτήσης 1.000 χιλιομέτρων.

Το αυτοκίνητο μετατρέπεται αυτόματα σε αεροπλάνο, πατώντας ένα μόνο κουμπί. Η διαδικασία διαρκεί μόλις 3 λεπτά, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Για να λάβει την πιστοποίηση, το όχημα έκανε 70 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων και 200 απογειώσεις και προσγειώσεις.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Μαντάμ Σουσού
Μαντάμ Σουσού 26/01 - 17:17
Αυτοκίνηση
Μαμά μια ....σκιάζομαι πότε θα μουρθει στο κεφάλι.....
Αναγνώστες
Αναγνώστες 26/01 - 17:10
Οχήματα
Μοιάζει με απόκοσμο σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά....μετά τα τροχαία με τα τροχοφόρα αυτοκίνητα έρχονται και τα εναέρια ατυχήματα. .....Σύμφωνα με ότι μας δίδαξαν στη φυσική η αεροπλοοια στηρίζεται στην απόλυτη ακριβή προώθηση και ανύψωση με τέλειο συγχρονισμό. Άραγε ποιος επιβάτης θα τα εμπιστευθεί;;και πως θα ίπτανται άνωθεν μας;;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ