Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αστεροειδής με μέγεθος πισίνας έχει πιθανότητα να συγκρουστεί με τη Γη στις 14 Φεβρουαρίου του 2046

10/03/2023
151 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Η NASA ανακάλυψε πρόσφατα έναν αστεροειδή που έχει μέγεθος πισίνας και μπορεί κάποια στιγμή να συγκρουστεί με τη Γη, με τους επιστήμονες να τον παρακολουθούν πλέον στενά για να μάθουν την πορεία του.

Σύμφωνα με το livescience.com, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 27 Φεβρουαρίου και πήρε το όνομα 2023 DW. Το Κέντρο Συντονισμού Αντικειμένων Κοντά στη Γη της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας εκτιμά πως υπάρχει 1 στις 625 πιθανότητες να συγκρουστεί με τη Γη, κάτι που αν συμβέι, θα είναι στις 14 Φεβρουαρίου 2046.

Ο αστεροειδής έχει μέγεθος περίπου 50 μέτρα και σύμφωνα με τους επιστήμονες υπάρχει «πολύ μικρή πιθανότητα πρόσκρουσης» και το επίπεδο κινδύνου αναμένεται να μειωθεί στο μέλλον.


«Συχνά όταν ανακαλύπτονται για πρώτη φορά νέα αντικείμενα, χρειάζονται αρκετές εβδομάδες δεδομένων για να μειωθούν οι αβεβαιότητες και να προβλεφθούν επαρκώς οι τροχιές τους χρόνια στο μέλλον», έγραψε η NASA στο Twitter. «Οι αναλυτές της τροχιάς θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τον αστεροειδή 2023 DW και να ενημερώνουν τις προβλέψεις καθώς έρχονται περισσότερα δεδομένα», πρόσθεσε στη συνέχεια η διαστημική υπηρεσία.

Επίσης, το δημοσίευμα ανέφερε ότι σε περίπτωση που γίνει πρόσκρουση στη Γη, δεν θα σημειωθεί μεν κάποια μεγάλη καταστροφή, όπως εκείνη που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους, εντούτοις θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

Χαρακτηριστικά, ένας μετεωρίτης μικρότερος από το μισό μέγεθος του 2023 DW εξερράγη πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας το 2013, προκαλώντας ένα ωστικό κύμα που κατέστρεψε χιλιάδες κτίρια και τραυμάτισε περίπου 1.500 ανθρώπους.


newsbeast.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
10/03 - 09:18
Διάστημα
Είναι ερωτευμένος με τη γη. Θα έρθει και θα τη φιλήσει στις 14 Φλεβάρη γιορτή των ερωτευμένων.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ