Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αυτά είναι τα είδη καρκίνου που μειώθηκε η θνησιμότητα

18/01/2023
59 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το ποσοστό θνησιμότητας από καρκίνο μειώθηκε κατά 33% από το 1991 καθώς προχωρά η θεραπεία, σύμφωνα με μελέτη.

Νέα έρευνα δείχνει ότι η ταχεία πρόοδος στη θεραπεία συνέβαλε στη μείωση κατά 33% του ποσοστού θανάτου από καρκίνο από το 1991, σώζοντας περίπου 3,8 εκατομμύρια ανθρώπους.

Τα δεδομένα συμπεριλήφθηκαν σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία που εξέτασε περιπτώσεις καρκίνου και θανάτους στις ΗΠΑ.

«Αυτή η πρόοδος αντικατοπτρίζει ολοένα και περισσότερο την πρόοδο στη θεραπεία, η οποία είναι ιδιαίτερα εμφανής στη ραγδαία μείωση της θνησιμότητας (περίπου 2% ετησίως από το 2016 έως το 2020) για τη λευχαιμία, το μελάνωμα και τον καρκίνο των νεφρών», ανέφερε η μελέτη.

Οι ερευνητές βασίστηκαν σε δεδομένα από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας καθώς και σε κεντρικά μητρώα καρκίνου.

Η μελέτη προβλέπει ότι φέτος θα υπάρξουν 1,9 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου και 609.820 θάνατοι.

Σε αυτά τα είδη καρκίνου μειώθηκε το ποσοστό θνησιμότητας 

Συνολικά, η πρόοδος αντανακλά μεγαλύτερες τάσεις στη μείωση της θνησιμότητας από καρκίνο, η οποία μειώθηκε κατά 2% ετησίως από το 2016 έως το 2020 για τη λευχαιμία, το μελάνωμα και τον καρκίνο των νεφρών εν μέσω επιταχυνόμενης μείωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Παρόλο που τα ποσοστά θνησιμότητας συνολικά έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, σημειώθηκαν αυξήσεις στον καρκίνο του προστάτη κατά 3% ετησίως από το 2014 έως το 2019. Οι μειώσεις έρχονται μετά από δύο ολόκληρες δεκαετίες μείωσης τέτοιων ποσοστών.

Ωστόσο, η μελλοντική πρόοδος «μπορεί να αμβλυνθεί από την αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του τραχήλου της μήτρας, που τυχαίνει να έχουν επίσης τις μεγαλύτερες φυλετικές ανισότητες στη θνησιμότητα», ανέφερε η μελέτη.

Η συντονίστρια του Λευκού Οίκου για τον Καρκίνο του Λευκού Οίκου, Danielle Carnival, Ph.D., εξήρε την πρόοδο, ωστόσο υποστήριξε ότι «πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά προκειμένου να σωθούν ακόμα πιο πολλές ζωές».

Ενώ κλείνοντας, σημείωσε ότι «Το όραμα του Προέδρου Μπάιντεν για τον τερματισμό του καρκίνου, βασίζεται στην πρόοδο που έχουμε κάνει με μια έμπρακτη προσπάθεια να αναπτύξουμε νέους τρόπους πρόληψης, ανίχνευσης και θεραπείας του καρκίνου».


news4health.gr/

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ