Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εταιρεία υπόσχεται "επανάσταση" στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με νέες μπαταρίες

09/11/2023
62 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Να αλλάξει όσα γνωρίζουμε για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θέλει μια εταιρεία.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που «φοβίζει» τους πιθανούς αγοραστές είναι η φόρτιση της μπαταρίας.

Και αν πλέον το δίκτυο των σταθμών φόρτισης έχει μεγαλώσει, ώστε να βρίσκει κανείς φορτιστή σε αρκετές περιοχές της χώρας, το μεγάλο πρόβλημα παραμένει η διάρκεια της φόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Έρχεται επανάσταση

Πάνω σε αυτό τον τομέα θέλει να φέρει την… αλλαγή μια εταιρεία από το Ισραήλ, που σχεδιάζει μπαταρίες που θα φορτίζουν μέσα σε λίγα λεπτά!

Όπως υπόσχεται η StoreDot, μέσα στο επόμενο έτος θα μπορεί να διαθέσει στην αγορά μπαταρίες που θα φορτίζουν όσο χρειάζεται για να καλύψουν 160 χιλιόμετρα σε μόλις 5 λεπτά.

 

Η ισραηλινή εταιρεία έχει ήδη συνάψει συνεργασίες με αυτοκινητικούς κολοσσούς όπως η Volvo και η Mercedes, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να βλέπουν μπροστά τους μια πιθανή λύση που θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η StoreDot δεν σταματά όμως εδώ, καθώς βάζει στόχο να παράγει μέσα στην επόμενη πενταετία μπαταρίες ημι-στερεής κατάστασης που θα «φορτίζουν» με 160 χιλιόμετρα σε μόλις 180 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, ο χρόνος αυτός αναμένεται να μειωθεί σε μόλις 120 δευτερόλεπτα το 2032!

Πώς θα το πετύχουν

Για να πετύχει το project της η StoreDot σκοπεύει να αντικαταστήσει το γραφίτη σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου με μικροσωματίδια πυριτίου.

«Υπάρχει μια ολιστική λύση, η οποία επιτρέπει όχι μόνο καλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, αλλά και τεχνολογία αστραπιαίας φόρτισης. Αυτό λογίζεται ως μια επανάσταση στη βιομηχανία και μέχρι πρότινος θεωρούνται ότι ήταν απίθανο. Είμαστε πραγματικά τυχεροί που βρισκόμαστε στη θέση παρουσιάσουμε μια λύση που αλλάζει πραγματικά το παιχνίδι όσον αφορά τη γρήγορη φόρτιση» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντόρον Μαϊρσντορφ, τονίζοντας τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

H StoreDot αναφέρει επίσης ότι μειώνοντας το χρόνο φόρτισης, οι κατασκευαστές θα μπορούν να εφοδιάσουν τα οχήματα με μικρότερου βάρους μπαταρίες, γεγονός που θα φέρει επίσης αλλαγές στα κόστη των οχημάτων.


in.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ