Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Έρχεται η νέα γενιά εμβολίων χωρίς σύριγγα

19/11/2023
155 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ένας νέος τρόπος εμβολιασμού ετοιμάζεται στις ΗΠΑ, καθώς ξεκινά η μαζική παραγωγή τεχνολογίας εμβολίων χωρίς σύριγγα.

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, προχώρησε στην χρηματοδότηση της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Micron Biomedical, με 23,6 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή εμβολίων χωρίς σύριγγα.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία βασίζεται στην χορήγηση του εμβολίου με μικροβελόνες που θα προσκολλώνται στο δέρμα μέσω μικροσυσκευής, η οποία θα μοιάζει με μικροεπίθεμα.

Η μεταφορά και χορήγηση των επιθεμάτων αυτών είναι πολύ πιο εύκολη σε σχέση με τα παραδοσιακά εμβόλια, κυρίως σε χώρες στις οποίες οι πολίτες, δεν έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού.

Μία δοκιμή στην Γκάμπια, έδειξε ότι η συσκευή της Micron Biomedical χρησιμοποιήθηκε για την χορήγηση του εμβολίου ιλαράς-ερυθράς, σε ενήλικες, μωρά και νήπια, είναι το ίδιο ασφαλής και αποτελεσματική όσο η σύριγγα.

Η τεχνολογία «μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν τα σημαντικότερα εμπόδια στην εξάλειψη της ιλαράς-ερυθράς παγκοσμίως», δήλωσε ο Τζέιμς Γκούντσαν, επιστημονικό στέλεχος του τμήματος Ανοσολογίας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), το οποίο συνεργάζεται με την Micron Biomedical .

Η χρηματοδότηση αυτή θα υποστηρίξει την κατασκευή μονάδας που θα παράγει 10 εκατομμύρια μικροσυσκευές ετησίως, έπειτα από την έγκρισή της από τις αρμόδιες αρχές.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ