Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η Δανία ζητά όριο ηλικίας 15+ για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ΕΕ

29/05/2024
36 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Όριο ηλικίας 15 ετών για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επιθυμεί η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederikse, σε μια προσπάθεια να θωρακίσει καλύτερα τους νεαρούς χρήστες smartphone από το επιβλαβές περιεχόμενο και τον εθισμό.


«Όταν είσαι 13 ετών, είσαι ακόμα παιδί»

«Σήμερα μπορείς να δημιουργήσεις ένα προφίλ στα περισσότερα μέρη αν είσαι μόλις 13 ετών. Αλλά όταν είσαι 13 ετών, είσαι ακόμα παιδί. Και έχουμε δει ότι ο κίνδυνος για τα παιδιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ μεγάλος», δήλωσε η Frederiksen στη δανέζικη εφημερίδα Politiken.

Το όριο ηλικίας θα πρέπει να συνοδεύεται από αποτελεσματικά εργαλεία επαλήθευσης της ηλικίας, καθώς «οι τεχνολογικοί κολοσσοί δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη γι’ αυτό», πρόσθεσε.


«Ανεπαρκές το νέο εγχειρίδιο κανόνων για τον έλεγχο του περιεχομένου»

Το νέο εγχειρίδιο κανόνων για τον έλεγχο του περιεχομένου, ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), έχει αποδειχθεί “ανεπαρκές” για να σταθεί απέναντι στις πλατφόρμες, έγραψαν οι δύο συγγραφείς.


Συμφωνεί και ο Μακρόν

Η επιθυμία της Δανίας – για την αύξηση του ορίου ηλικίας- φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς τον περασμένο μήνα πρότεινε να οριστεί η “ψηφιακή ηλικία” στα 15 έτη σε επίπεδο ΕΕ.

Πηγή: Politico, naftemporiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ