Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Η Γερμανία χαμηλώνει τη θέρμανση και μειώνει τον δημόσιο φωτισμό, λόγω της ενεργειακής κρίσης

25/08/2022
33 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε την Τετάρτη μια σειρά μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας τον ερχόμενο χειμώνα, εν μέσω της κρίσης που αντιμετωπίζει ήδη η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης λόγω των επιπτώσεων που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το Reuters, από την 1η Σεπτεμβρίου η θέρμανση στα δημόσια κτίρια της χώρας θα είναι στους 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν θα υπάρχει θέρμανση σε χώρους όπως οι διάδρομοι και τα φουαγιέ των κτιρίων.

Ακόμα, τα δημοσία κτίρια και τα μνημεία της χώρας δεν θα φωταγωγούνται πλέον για καθαρά αισθητικούς λόγους, ενώ ενδέχεται να απαγορευτεί ο φωτισμός των εισόδων των επιχειρήσεων το βράδυ.

Επιπλέον, ετοιμάζεται απαγόρευση των θερμαινόμενων ιδιωτικών πισινών.

Καθώς υπάρχουν προβληματισμοί για την επάρκεια της χώρας από τις ενεργειακής ροές που παραδίδονται από τη Ρωσία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Σολτς υποστηρίζει πως τα μέτρα θα βοηθήσουν στη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 2%.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να μείνει σε αυτά τα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα παραπάνω μέτρα αναμένεται να εξοικονομήσουν 10,8 δισ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.


insider.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Αναγνώστες
Αναγνώστες 27/08 - 00:10
Πολιτική
Μπα καλέ τι έπαθαν οι Γερμανοί από τη Ρωσία;; Δεύτερη φορά;; μια τους κατέστρεψαν στον Β παγκόσμιο πόλεμο άλλη μια να τους κοπεί η εξουσιαστική συμπεριφορά στην ευρωπαϊκή ένωση.να κάνουν τα αφεντικά . Με την Ρωσία τα έβαλαν καλά ξεμπερδεματα.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ