Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ισπανία: Κατασχέθηκε πλοίο Ελληνικής διαχείρισης με 3 τόνους κοκαΐνη αξίας 180 εκ. ευρώ

21/01/2023
266 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Οι ισπανικές αρχές εντόπισαν τρεις τόνους κοκαΐνης, αξίας 180 εκατομμυρίων ευρώ, σε φορτηγό πλοίο υπό ελληνική διαχείριση στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων

Οι ισπανικές αρχές εντόπισαν τρεις τόνους κοκαΐνης, αξίας 180 εκατομμυρίων ευρώ, σε φορτηγό πλοίο υπό ελληνική διαχείριση στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων. Το «Blume», χωρητικότητας 4.300 dwt (κατασκευής 2005), αναχαιτίστηκε την Τρίτη, 193 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σάντα Κρουζ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς ναυτιλιακού Τύπου.


Η διεθνής βάση δεδομένων της ποντοπόρου ναυτιλίας Equasis αναφέρει ως ιδιοκτήτη του «Blume» τη Rentoor Chartering και ως διαχειριστή την εδρεύουσα στην Ελλάδα Dignatio Corp, η οποία το έχει καταχωρημένο ως μοναδικό της πλοίο.

Το πλοίο, με σημαία Τόγκο, φέρεται να έπλεε με απενεργοποιημένο το σύστημα εντοπισμού AIS, το οποίο τελευταία φορά εξέπεμψε σήμα στις 17 Ιανουαρίου. Το «Blume» είχε σαλπάρει από το λιμάνι του Σάντος, στη Βραζιλία, στις 20 Δεκεμβρίου. Ο προορισμός του ήταν η Ρίγα στη Λετονία.

Πράκτορες του ισπανικού πλοίου των τελωνειακών αρχών (Flumar) κατάσχεσαν το φορτηγό πλοίο και το μετέφεραν στην Τενερίφη την Πέμπτη.


Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ακολούθησε εκτεταμένη επιχείρηση ασφαλείας από στρατιωτικές και πολιτικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων δυτών της αστυνομίας, η οποία διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες στην αποβάθρα του Los Llanos. Στη συνέχεια, το βράδυ ξεφόρτωσαν με γερανό τα δέματα με την κοκαΐνη. Τα ναρκωτικά υπολογίζεται ότι έχουν αξία 180 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες που έχουν επισήμως γίνει γνωστές μέχρι στιγμής δεν αναφέρουν τι έχει συμβεί με το πλήρωμα, αλλά κάποια δημοσιεύματα στην Ισπανία ισχυρίζονται πως έχουν συλληφθεί όλοι.

Το μικρό φορτηγό έχει βεβαρυμμένο ιστορικό, καθώς πέρυσι είχε ακινητοποιηθεί τουλάχιστον δύο φορές από λιμενικές αρχές για σειρά παραβάσεων. Η πρώτη φορά ήταν στην Τουρκία, όπου και, σύμφωνα με το Equasis, διαπιστώθηκαν 45 παραβάσεις, εκ των οποίων έλλειψη πιστοποιητικού καταχώρισης σημαίας, ληγμένος πυροσβεστικός εξοπλισμός και σφάλματα στον εξοπλισμό φιλτραρίσματος λαδιού. Στη συνέχεια, το «Blume» κρατήθηκε και στη Ρωσία, τον Ιούλιο, με 25 παραβάσεις, μεταξύ των οποίων και παραβάσεις που αφορούν τις σωσίβιες λέμβους.


kathimerini.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Μουσικοφιλος
Μουσικοφιλος 21/01 - 11:11
Κοινωνία
Από το καράβι από την Περσία..... φτάσαμε στο καράβι από την Ισπανία.....

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ