Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ήττα Πούτιν στην Ουκρανία: Η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της από την στρατηγική πόλη της Χερσώνας

09/11/2022
99 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Σουρόβικιν, που έχει τη γενική διοίκηση του πολέμου, δήλωσε ότι δεν ήταν πλέον δυνατό να τροφοδοτηθεί η πόλη της Χερσώνας.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου διέταξε την Τετάρτη τα ρωσικά στρατεύματα να αποσυρθούν από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου ενόψει των ουκρανικών επιθέσεων κοντά στη νότια πόλη Χερσώνα.

Η ανακοίνωση αυτή σηματοδότησε μια από τις σημαντικότερες υποχωρήσεις της Ρωσίας και ένα πιθανό σημείο καμπής στον πόλεμο, ο οποίος πλησιάζει στο τέλος του ένατου μήνα του.

Σε τηλεοπτικά σχόλια, ο στρατηγός Σεργκέι Σουρόβικιν, που έχει τη γενική διοίκηση του πολέμου, δήλωσε ότι δεν ήταν πλέον δυνατό να τροφοδοτηθεί η πόλη της Χερσώνας, καθιστώντας ασύμφορες τις προσπάθειες άμυνας στην περιοχή. Είπε ότι πρότεινε να αναλάβουν αμυντικές γραμμές στην ανατολική όχθη του ποταμού.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από εβδομάδες ουκρανικής προέλασης προς την πόλη και αγώνα δρόμου από τη Ρωσία για τη μετεγκατάσταση των περισσότερων από 100.000 κατοίκων της.

"Θα σώσουμε τις ζωές των στρατιωτών μας και τη μαχητική ικανότητα των μονάδων μας. Το να τους κρατάμε στη δεξιά (δυτική) όχθη είναι μάταιο. Κάποιοι από αυτούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλα μέτωπα", δήλωσε ο Σουρόβικιν.

Νεκρός σε τροχαίο ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Χερσώνας

Ο διορισμένος από τη Ρωσία αναπληρωτής κυβερνήτης της Χερσώνας, Κίριλ Στρεμούσοφ, πέθανε σήμερα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τοπικούς αξιωματούχους που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Ο Στρεμούσοφ ήταν ένα από τα πιο εξέχοντα δημόσια πρόσωπα της ρωσικής κατοχής της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκτοξεύει επιθετικές δηλώσεις, από τις οποίες η τελευταία ανέβηκε το πρωί της Τετάρτης. 

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι η υπηρεσία Τύπου του επικεφαλής της περιοχής επιβεβαίωσε τον θάνατό του. Οι ακριβείς συνθήκες ήταν ασαφείς.

Ο Στρεμούσοφ είχε αναρτήσει τακτικά βίντεο με ενημερώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -μεταξύ άλλων ενώ βρισκόταν σε οχήματα που κινούνταν με ταχύτητα- σχετικά με την κατάσταση στο μέτωπο.

Τον τελευταίο καιρό είχε παροτρύνει τους πολίτες να εκκενώσουν τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου ενόψει της αυξανόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης για την ανάκτηση εδαφών που είχαν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις τις πρώτες ημέρες του πολέμου. thetoc.gr

   
Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ