Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κάθε πότε οι ασυμπτωματικοί θα πρέπει να κάνουν self test; - Νέες οδηγίες του FDA

13/08/2022
197 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές έρχονται καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική υποπαραλλαγή BA.5 της Όμικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) εξέδωσε νέες συστάσεις για το κάθε πότε όσοι δεν έχουν συμπτώματα, αλλά υπάρχει πιθανότητα να έχουν κολλήσει Covid, θα πρέπει να κάνουν self test. Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές έρχονται καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική υποπαραλλαγή BA.5 της Όμικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Οι οδηγίες λένε πως τα ασυμπτωματικά άτομα που κάνουν τεστ αντιγόνου θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον τρία τεστ, το καθένα με διαφορά 48 ωρών, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να έχουν το σωστό αποτέλεσμα, εάν τελικά έχουν κολλήσει.

Τα άτομα που έχουν συμπτώματα θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον δύο τεστ, με διαφορά 48 ωρών, σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Πολλοί άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι τα self test στο σπίτι δεν ανίχνευσαν τη λοίμωξη, αν και οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα test μπορούν να ανιχνεύσουν τη μετάλλαξη Omicron, όπως και στην Delta, την προηγούμενη παραλλαγή.

Σημειώνεται πως ο ιός σε δύο ημέρες μπορεί να αναπτυχθεί σε ανιχνεύσιμο επίπεδο, χωρίς να αποκλείεται όμως να βγει κάποιος θετικός και στις έξι ημέρες.

Τι λένε οι οδηγίες

Όπως σημειώνει ο FDA, τα τεστ αντιγόνου COVID-19 στο σπίτι είναι λιγότερο ακριβή από τα μοριακά τεστ. Τα τεστ αντιγόνου COVID-19 μπορεί να μην ανιχνεύσουν τον ιό SARS-CoV-2 νωρίς σε μια λοίμωξη, πράγμα που σημαίνει ότι ο έλεγχος αμέσως μετά την επαφή με κάποιον με COVID-19 θα μπορούσε να οδηγήσει σε ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα, ειδικά εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επαναληπτική δοκιμή είναι σημαντική.

"Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε κατ' οίκον τεστ αντιγόνου COVID-19, έχετε στη διάθεσή σας αρκετά τεστ, ώστε να μπορείτε να κάνετε περισσότερες από μία φορές. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε την ίδια μάρκα κάθε φορά" εξηγεί ο Οργανισμός.


Εάν λάβετε αρνητικό αποτέλεσμα, το τεστ δεν ανίχνευσε τον ιό SARS-CoV-2 εκείνη τη στιγμή του ελέγχου. Ο FDA προσθέτει πως εάν έχετε συμπτώματα COVID-19, δοκιμάστε ξανά 48 ώρες μετά το πρώτο αρνητικό τεστ, για τουλάχιστον δύο συνολικά τεστ.

Εάν λάβετε αρνητικό αποτέλεσμα στο δεύτερο τεστ και ανησυχείτε ότι μπορεί να έχετε COVID-19, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ξανά το τεστ 48 ώρες μετά τη δεύτερη εξέταση, κάνετε εργαστηριακή μοριακή εξέταση ή να καλέσετε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Οργανισμός εξηγεί πως τα μοριακά τεστ COVID-19 μπορούν να ανιχνεύσουν τον ιό SARS-CoV-2 στο 95% όταν κάποιος έχει μολυνθεί. Ωστόσο, τα τεστ αντιγόνου COVID-19 στο σπίτι ανιχνεύουν τον ιό τουλάχιστον στο 80% των περιπτώσεων όταν κάποιος έχει μολυνθεί.


thetoc.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΠΊΣΤΗ
ΠΊΣΤΗ 16/08 - 07:34
Τι λέει η ΑΓΊΑ ΓΡΑΦΉ;
"Όλα να τα εξετάζετε, το καλό να κατέχετε. Aπό κάθε είδους κακό να απέχετε."(ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Α΄ 5:21?-?22)

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ