Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη»

31/08/2023
71 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Σε μια σειρά από προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, έχοντας και τις... ευλογίες του ΝΑΤΟ.

«Στις 30 Αυγούστου νικήσαμε τον εχθρό που λέρωσε την Ανατολή με τις λερωμένες μπότες του. Νικήσαμε τον στρατό εισβολής των Ελλήνων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν το βράδυ της Τρίτης και συνέχισε: «Ο Αύγουστος είναι ιδιαίτερος μήνας, νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ».


Tον Αύγουστο τον κλείνουμε με μια μεγάλη νίκη που οδήγησε στην ίδρυση της ιστορίας μας. Στις 26 Αυγούστου του 1922, ο στρατός μας ξεκίνησε την μεγάλη επίθεση με την εντολή από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ηρωικὀς στρατός μας διέλυσε τα εχθρικά μέτωπα, και στις 30 Αυγούστου διέλυσε ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών δυνάμεων εισβολής και άνοιξε το δρόμο προς τη Σμύρνη.

Δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη της «μεγάλης επίθεσης» κυμάτιζαν οι τουρκικές σημαίες στη Σμύρνη την οποία είχε καταστρέψει και κάψει ο εχθρός που διέφυγε. Κι έτσι κερδίσαμε τον πόλεμο με μάχες που δώσαμε επι 3,5 χρόνια εναντίον του εχθρού, ο οποίος με τις προδοτικές φιλοδοξίες του αλλά και τις βρώμικες μπότες του λέρωσε την μόνιμη πατρίδα μας. την Ανατολία.

Συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ

Είχε προηγηθεί το συγχαρητήριο μήνυμα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για τη μικρασιατική καταστροφή - για ακόμη μία χρονιά - ενώ άμεση ήταν η ελληνική αντίδραση.

«Συχαρητήρια για την 'ημέρα της νίκής!' Η LANDCOM εύχεται καλή 'ημέρα της νίκης και Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα που μας φιλοξενεί'. Σε αυτήν την ειδικής σημασίας ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

Πάντως στην Τουρκία επικράτησε ικανοποίηση για τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ για την «ημέρα νίκης» εναντίον των Ελλήνων, με τα τουρκικά μέσα να σχολιάζουν ότι οι Έλληνες είχαν αντιδράσει και πέρυσι.


dnews.grΗ ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Σπυρος Χατζηνικολάου
Σπυρος Χατζηνικολάου 09/09 - 17:31
Μεμέτολσουν
Εσυ πιο χαιβαν Σουλτάν τα έχεις καλά χαμένα , δεν βλέπεις πως κατάντησες τα μεμετακια σου που πεινάνε η ανιστοριτη ιστορία σε μαρανε

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ