Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Νότια Αφρική: Νεκρά 18 παιδιά όταν ασυνείδητος οδηγός φορτηγού έπεσε πάνω σε σχολικό (vid)

16/05/2024
176 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Φρικτό τροχαίο στη Νότια Αφρική με θύματα 18 παιδιά, όταν ένας οδηγός φορτηγού οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε σχολικό. 

Ένα βίντεο-σοκ καταγράφει τη στιγμή που ο ασυνείδητος οδηγός φορτηγού οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα προκαλώντας τον θάνατο 18 παιδιών. Ο οδηγός προσπέρασε 15 αυτοκίνητα προτού πέσει πάνω στο σχολικό λεωφορείο συνθλίβοντας τον δάσκαλο, τον άλλο οδηγό και τα παιδιά που επέστρεφαν στα σπίτια τους από το σχολείο. Δικαστήριο καταδίκασε τον 28χρονο Σιμπουσίσο Σιγιάγια για τους φόνους των 20 θυμάτων του το 2022.

Στο δικαστήριο προβλήθηκε βίντεο από κάμερα προσαρμοσμένη στο ταμπλό του φορτηγού, που μετέφερε 33 τόνους κάρβουνου. Στις εικόνες ο οδηγός αναπτύσσει ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα πολυσύχναστου δρόμου στην Πονγκόλα της Νότιας Αφρικής.

Όπως ελέχθη στο δικαστήριο, ο εργοδότης του είχε τάξει στον Σιαγιάγια ένα πριμ για την ποσότητα κάρβουνου που θα μπορούσε να μεταφέρει ημερησίως σε πλοίο στο λιμάνι. Ο οδηγός εργαζόταν για 16η συνεχή μέρα όταν έφθασε στην κορυφή ενός ορεινού περάσματος και έπεσε σε μποτιλιάρισμα.


Ο οδηγός του φορτηγού προσπέρασε 15 οχήματα προτού πέσει στο σχολικό

Στο βίντεο διακρίνεται να στρίβει στο αντίθετο ρεύμα και να αναπτύσσει ταχύτητα, αναγκάζοντας αρκετά οχήματα να κάνουν στην άκρη για να αποφύγουν το βάρους 55 τόνων φορτηγό. Ο 28χρονος είχε αφαιρέσει τις πινακίδες για να μην τον συλλάβουν οι κάμερες της τροχαίας να παραβιάζει το όριο ταχύτητας.

Όταν έπεσε πάνω στο Toyota στέισον βάγκον, που χρησιμοποιείτο ως σχολικό, έτρεχε με πάνω από 100 χλμ./ώρα. Το σχολικό μετατράπηκε σε άμορφη μάζα μετάλλων όταν έπεσε πάνω του το φορτηγό κι όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν. Ήταν τέτοια η δύναμη της πρόσκρουσης που το σχολικό σύρθηκε 220 μ. μέχρι να σταματήσει.

Ο ασυνείδητος οδηγός και η συνεπιβάτιδά του στο φορτηγό το έβαλαν στα πόδια, εγκαταλείποντας τα θύματά τους, αλλά συνελήφθη την επομένη και υποστήριξε ότι δεν λειτούργησαν τα φρένα.

Ωστόσο, ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα φρένα λειτουργούσαν, ενώ το βίντεο και δεδομένα GPS απέδειξαν ότι ο 28χρονος είχε τον πλήρη έλεγχο του φορτηγού, όταν θέρισε τις ζωές των μαθητών, του δασκάλου τους και του άλλου οδηγού.


parapolitika.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ